GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Romano otkrio za koliko bi novca Leipzig prodao Gvardiola

Romano otkrio za koliko bi novca Leipzig prodao Gvardiola
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2022 / 19:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (20) je najskuplji branič na svijetu prema novim podacima Transfermarkta, najpoznatije stranice koja procjenjuje vrijednost nogometaša.

Tu smo vijest objavili jučer, a vrijednost hrvatskog braniča, koji igra za RB Leipzig, porasla je sa 60 na 75 milijuna eura te sada dijeli prvo mjesto s portugalskim članom Manchester Cityja Rubenom Diasom.

Transfermarkt je ažurirao vrijednosti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem je Gvardiol bio fantastičan te je sa suigračima osvojio broncu. Iza Gvardiola i Diasa slijedi niz braniča vrijednih 70 milijuna eura: Reece James (Chelsea), Alphonso Davies (Bayern), Achraf Hakimi (PSG), Matthijs de Ligt (Bayern), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Joao Cancelo (Manchester City) i Marquinhos (PSG).

Gvardiol je prošle godine iz Dinama otišao u RB Leipzig za 18.8 milijuna eura, a već se ljetos povezivao s najvećim europskim klubovima, iako mu ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi do 2027. godine, piše Index.

Povezivao se s nizom klubova, pri čemu su se istaknuli Manchester City i Chelsea, dok je dužnosnik Real Madrida poručio kako trenutno ne rade na dovođenju Gvardiola unatoč pisanju španjolskih medija. Kamo god otišao, Gvardiol će gotovo sigurno ostvariti rekordan transfer jer se spominju iznosi viši od 100 milijuna eura.

S tim se slaže i najveći ekspert za transferna pitanja, talijanski novinar Fabrizio Romano. Romano je u najavi zimskog prijelaznog roka rekao da će Chelsea za Gvardiola vjerojatno ponuditi 100 milijuna eura, što bi značilo da će hrvatski reprezentativac postati najskuplji branič u povijesti.

''Tijekom prošlog prijelaznog roka Chelsea se trudio na sve moguće načine dovesti Gvardiola. Nudili su Leipzigu 80 milijuna eura uz opciju da hrvatski branič ostane do lipnja 2023. u Njemačkoj. Leipzig je tu ponudu glatko odbio. Umjesto toga, Leipzig je produljio ugovor s Gvardiolom znajući dobro kakvog igrača ima. Leipzig očekuje više od 90 milijuna, čak i više, preko 100 milijuna eura, što bi Gvardiola učinilo najskupljim obrambenim igračem svih vremena. No, očekujem da će Chelsea nastaviti napadati i da nije odustao od Hrvata. Gvardiol im je bez sumnje najveća meta i bit će zanimljivo vidjeti rasplet čitave priče'', rekao je Romano.

Tagovi: Joško Gvardiol, Chelsea, RB Leipzig, Manchester City, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE