GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roma ide u Europsku ligu

Roma ide u Europsku ligu
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 08:17
Autor: SEEbiz
RIM - Pobjedom 3-2 (2-1) na gostovanju kod Torina nogometaši Rome osigurali su peto mjesto kolo prije kraja natjecanja u talijanskoj Serie A te će sljedeće sezone igrati u grupnoj fazi Europske lige.

Torino je poveo pogotkom Berenguera (14), ali već do sredine prvog poluvremena su gosti došli do preokreta golovima Džeke (16) i Smallinga (23). Na 3-1 povisio je Diawara (61-11m) iz kaznenog udarca, a poraz Torina ublažio je Singo (66).

Nikola Kalinić je ostao na Rominoj klupi za pričuve.

Novi i stari prvak Juventus je poražen s 2-0 na gostovanju kod Cagliarija. Za šesti poraz 'stare dame' u ovom prvenstvu zaslužni su Gagliano (8) i Simeone (45+2). Marko Rog je bio u početnoj postavi pobjedničke momčadi, a zamijenjen je u 47. minuti.

Fiorentina je sa 4-0 nadigrala Bolognu zahaljujući 'hat-tricku' Federica Chiese (48, 54, 89) te jednom pogotku Milenkovića (74). Hrvatski reprezentativac Milan Badelj je s klupe za pričuve Fiorentine odgledao cijelu utakmicu.

Nogometaši Milana slavili sa 4-1 (1-0) na gostovanju kod Sampdorije, čime je milanska momčad osigurala nedostižna četiri boda prednosti pred Napolijem u borbi za plasman u kvalifikacije Europske lige. 

Milan je poveo već u 4. minuti kad je hrvatski reprezentativac Ante Rebić prošao po lijevoj strani, ubacio na vrh peterca, gdje je bio Zlatan Ibrahimović i glavom poslao loptu u mrežu. Milanezo su pobjedu potvrdili s dva gola u razmaku od četiri minute. U 54. minuti je Ibrahimović asistirao za Calhanoglua, a četiri minute poslije su zamijenili uloge kod trećeg pogotka.

Sampdoria je u 78. minuti propustila kazneni udarac, ali u 87. minuti je Askildsen pogodio dalekometnim projektilom za 1-3. Konačnih 1-4 u drugoj minuti sučevog dodatka postavio je Leao, koji je na poluvremenu zamijenio Antu Rebića.

Lecce je pobjedom 2-1 na gostovanju kod Udinesea ostao u igri za opstanak, jer je Genoa s visokih 5-0 poražena na gostovanju kod Sassuola.

Udinese je poveo golom Samira u 36. minuti. Četiri minute poslije izjednačio je Mancosu udarcem s bijele točke, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Lapadula u 81. minuti.

Jedina dvojba uoči posljednjeg kola je hoće li u Serie B preseliti Lecce ili Genoa, koja u zadnju utakmicu ulazi s bodom prednosti.

Lecce će u nedjelju ugostiti Parmu, a Genoa je domaćin Veroni koju vodi nekadašnji trener Đenovljana Ivan Jurić. Ni Parma, ni Verona u tim dvobojima igraju samo za čast.

Tagovi: AS Roma, Europska liga, Nikola Kalinić, Marko Rog, Zlatan Ibrahimović, Edin Džeko, Ante Rebić
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE