GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roma dobiva novoga vlasnika

Roma dobiva novoga vlasnika
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 11:05
Autor: SEEbiz / H

RIM - Talijanski gigant AS Roma objavio je u četvrtak da je postignut dogovor između vlasnika Jamesa Pallotte i Dana Friedkina, američkog poduzetnika, oko prodaje kluba za iznos od gotovo 600 milijuna eura.

"AS Roma potvrđuje da je sinoć postignut dogovor između AS Roma SPV LLC, većinskog dioničara AS Roma SpA, i Friedkin Grupe za prodaju kluba. Ugovori su potpisani u srijedu navečer, a vrijednost se procjenjuje na oko 591 milijun eura", piše u objavi kluba.

Romom je od 2012. predsjedao američki biznismen James Pallotta, koji je dvije godine kasnije posjedovao sve dionice kluba.

Novi vlasnik Dan Friedkin ima 54 godine, na čelu je holdinga koji okuplja desetak tvrtki, a posebno je aktivan u prodaji automobila i hotela, sa sjedištem u Houstonu u Teksasu. Prema Forbesu, njegovo se bogatstvo procjenjuje na nešto više od četiri milijarde dolara (3,6 milijardi eura), što ga čini 504. najbogatijim čovjekom na svijetu.

Bivši vlasnik Pallotta je bio vrlo nepopularan kod navijača jer Roma nije osvojila ništa pod njegovim predsjedništvom, a mnogi vrijedni igrači poput Salaha, Alissona, Marquinhosa, Nainggolana, prodani su kako bi se sanirali dugovi.

Veliki projekt Pallotte bila je izgradnja novog stadiona na jugu Rima, pokrenut 2012. godine, ali kasni zbog pravnih i birokratskih pitanja pa izgradnja nije ni započela.

Tagovi: AS Roma, James Pallotta, Dan Friedkin
PROČITAJ I OVO
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
PRVI ZAJECOVI POTEZI
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
ZAGREB - Novi Dinamov Izvršni odbor u ponedjeljak je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave.
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NBA
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NEW YORK - Još je jedna večer puna događaja za košarkaše u sjevernoameričkoj NBA ligi. Istaknuo se 27-godišnji Amerikanac Jalen Brunson. Zabio je 34 koša i bio ključni čovjek New York Knicksa pod obručima Chase Centera u San Franciscu, dok su Knicksi na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse sa 119-112.
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE