GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roko Ukić vraća se u Split

Roko Ukić vraća se u Split
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz / Index.hr
SPLIT - Petnaest godina otkako je napustio Gripe, Roko Ukić (35) vraća se u svoj matični klub. Početkom sezone Ukić je potpisao za Cedevitu Olimpiju, ali splitski košarkaš želi napustiti Ljubljanu nezadovoljan minutažom i uvjetima u slovenskom klubu.

Ukić želi u Split, Split želi Ukića, ali u sportu nikad ništa nije gotovo dok transfer ne bude služben. Ključni detalj da bi se posao realizirao je da Cedevita potpiše slovenskog košarkaša Luku Rupnika, koji je dobio otkaz u španjolskoj Zaragozi.

Prema našim saznanjima, pitanje je dana kada će Rupnik postati član slovenskog ABA-ligaša, a tek tada, kad budu sigurni da su doveli adekvatnu zamjenu za Ukića, hrvatski reprezentativac dobit će slobodne ruke i vratit će se tamo gdje je započeo karijeru i gdje je u tandemu s Dinom Rađom kao 19-godišnjak osvojio naslov prvaka, koji je ujedno bio i posljednji naslov prvaka najboljeg europskog košarkaškog kluba 20. stoljeća.

Ipak, čak i ako Rupnik potpiše danas za Cedevitu, Ukić neće odmah postati igrač Splita, već će morati pričekati 12. siječnja. Naime, zbog pandemije koronavirusa puno utakmica u Eurokupu u kojem Cedevita nastupa je bilo odgođeno, a prema važećim pravilima, za klub u tim utakmicama mogu nastupiti samo oni igrači koji su tada bili u zapisniku. Rupnik je tada bio član Zaragoze i dok se ne odrade zaostale utakmice, Ukić će ostati u Sloveniji.

No, realno, prepreka ozbiljnih nema i uskoro će se Ukić pojaviti na treningu gdje će biti produžena ruka treneru Skelinu i vođa mlade i potentne momčadi koja se nakon dugo godina koprcanja u mulju opet diže i nagovještava da bi u skoroj budućnosti mogla biti spremna za velike stvari.

Roko Ukić je ostvario nevjerojatnu karijeru. Igrao je u europskim velikanima kao što su Baskonia, Barcelona, Roma, Fenerbahče, Panathinaikos i Varese, a u NBA ligi bio je član Toronto Raptorsa i Milwaukee Bucksa.

Tagovi: Roko Leni Ukić, KK Split, Cedevita Olimpija, Luka Rupnik
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE