GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rocketsi i Wizardsi u velikoj razmjeni

Rocketsi i Wizardsi u velikoj razmjeni
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 08:49
Autor: SEEbiz / Index.hr
HOUSTON - Nakon samo jedne sezone Houston Rocketsi rastavili su dvojac bivših MVP-jeva. Poslali su Russella Westbrooka u Washington Wizardse u zamjenu za Johna Walla i zaštićeni izbor prve runde drafta 2023. godine.

Westbrook je još prije nekoliko tjedana tražio trejd, nezadovoljan smjerom u kojem su Rocketsi krenuli nakon sezone, posebno odlascima trenera Mikea D'Antonija i generalnog menadžera Daryla Moreyja.

Odmah su krenule glasine o razmjeni za Walla, a sad su se konačno i obistinile. Adrian Wojnarowski javlja da su se operativci Rocketsa i Wizardsa ponovno sastali sinoć i brzo se dogovorili o zamjeni dviju problematičnih zvijezda.

Westbrook je bio samo jedan u nizu nezadovoljnih igrača Houstona, među kojima je i njegov dojučerašnji partner James Harden. Prema glasinama iz Amerike, dio razloga za nezadovoljstvo je potpora vlasnika franšize Tilmana Fertitte Donaldu Trumpu.

"Priliku da dovedemo igrača Russellovog kalibra nismo smjeli propustiti, gledajući kratkoročnu i dugoročnu budućnost kluba. Odluka da se rastanemo s Johnom, jednim od najboljih igrača u povijesti kluba, bila je užasno teška. Ne može se mjeriti koliko je značio našoj organizaciji i našoj zajednici, nikad ga nećemo zaboraviti", rekao je generalni menadžer Wizardsa Tommy Shepard.

Eksperiment s ujedinjavanjem Westbrooka i Hardena sedam godina nakon Bradinog odlaska iz Oklahoma Cityja nije uspio. Westbrook je u prosjeku postizao 27,2 poena, 7,9 skokova i 7,0 asistencija, nakon što je u tri prethodne sezone bilježio triple-double prosjeke. U tandemu s Hardenom najveći su problem bili podjela razigravačkih dužnosti i Westbrookov slab šut za tricu.

Wall je peterostruki All-Star igrač, ali više od tri godine ima velikih problema s ozljedama, a posljednje dvije uopće nije igrao. Posljednju utakmicu odigrao je u prosincu 2018., a zatim je otišao na operaciju pete, koja se kasnije inficirala i produljila vrijeme oporavka, a onda se još kod kuće poskliznuo u kadi i ozlijedio Ahilovu tetivu, što ga je od parketa odvojilo na još godinu dana.

U svojoj posljednjoj sezoni u kojoj je bio zdrav, 2016./17., Wall je imao prosjeke karijere od 23,1 poena, 10,7 asistencija i dvije osvojene lopte.

Rocketsima sad ostaje da odluče što će s Hardenom, odnosno hoće li trejdati i njega ili u tandemu s Wallom, za kojeg nitko ne zna u kakvom se stanju vraća na parket, pokušati biti kompetitivni na sve jačem Zapadu.

Tagovi: Houston Rockets, John Wall, Tommy Shepard, Adrian Wojnarowski, Russell Westbrook, James Harden, Washington Wizards
PROČITAJ I OVO
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE