GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Robert Ljubičić odabrao Hrvatsku

Robert Ljubičić odabrao Hrvatsku
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2022 / 09:02
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa obavio je u tišini još jedan veliki posao. Kako doznajemo, Robert Ljubičić (23) odabrao je igrati za - Vatrene!

Pletikosa je u nekoliko navrata razgovarao s hit igračem Modrih, kažu da je nekoliko puta bio viđen i u Beču, gdje je razgovarao s Robertovom obitelji, a plod svega je još jedan iznimno kvalitetan igrač koji se stavlja na dispoziciju Zlatku Daliću, pišu Sportske novosti.

Austrijancima će odluka mladog igrača sigurno teško pasti. Tamo je odrastao, godinama su ulagali u njega, igrao je i za njihovu U21 reprezentaciju. Austrija je nogometno barem jedna razina ispod Hrvatske i naravno da treba svakog kvalitetnog igrača. Treba i Ljubičića, ali njezina diplomacija po svemu što doznajemo nije uspjela "izgurati" ovaj posao do kraja. Ljubičić je odabrao domovinu svojih roditelja.

Ljubičić je ljetos stigao u Maksimir iz bečkog Rapida u transferu teškom tri milijuna eura, što ide u red najvećih iznosa koje je Dinamo plaćao za dolazak igrača. Ljubičić je stigao kao veznjak koji bi sa svojim znanjem i trkom podigao razinu Dinamove igre, ali je silom prilika završio na poziciji lijevog beka. Na kojoj iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

Koliko mu Ante Čačić vjeruje najbolje će oslikati podatak da je u ukupno 10 europskih utakmica Modrih u ovoj sezoni - šest u kvalifikacijama i četiri u skupini Lige prvaka - Ljubičić odigrao baš svaku minutu. Samo on i Dominik Livaković, nitko više.

O Ljubičiću kao igraču kojeg bi Vatreni trebali prigrliti počelo se govoriti odmah po njegovom dolasku u Maksimir. Nakon što je premješten na mjesto lijevog beka neki su stručnjaci malo "podigli ručnu", jer kao "ne treba nam kao lijevi bek". Međutim, Hrvatska itekako treba svakog kvalitetnog igrača, a posebno nekoga tko ima samo 23 godine i jako puno prostora za napredak.

Napokon, Ljubičić neće zaboraviti igrati ni poziciju veznjaka, koju je igrao još kao dijete, a onda i kao igrač Rapida. Vidjeli smo ga prošle sezone protiv Dinama, kada je enormnom količinom trke, odličnim osjećajem za igru i jednako dobrim protokom lopte bio najbolji igrač utakmice. I natjerao Modre da za njega Rapidu izbroje tri milijuna eura.

Fotografija: GNK Dinamo

Tagovi: Robert Ljubičić, Dinamo, Rapid, Stipe Pletikosa, ante Čačić, zlatko Dalić, Hrvatski nogometni savez
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE