GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka u zadnjim sekundama ispustila pobjedu u Solunu

Rijeka u zadnjim sekundama ispustila pobjedu u Solunu
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2021 / 07:52
Autor: SEEbiz / H
SOLUN - Nogometaše Rijeke sekunde su dijelile od pobjede nad PAOK-om na gostovanju u Solunu, ali je prva utakmica doigravanja za Konferencijsku ligu završila 1-1 te će Riječanima za plasman u grupnu fazu ovog natjecanja biti potrebna pobjeda za tjedan dana u uzvratu na Rujevici.

Rijeka je do vodećeg pogotka došla u 33. minuti, kad je preciznim i snažnim udarcem s više od 20 metara mrežu pogodio Ivan Lepinjica. Sve do posljednje minute sučevog dodatka u drugom dijelu Riječani su držali prednost, a tada je nakon ubačaja iz kuta lopta pogodila braniča Rijeke Niku Galešića i od njega se odbila u mrežu za konačnih 1-1.

Nogometaši Rijeke nisu se uplašili vatrenog dočeka u Solunu ni početne inicijative domaće momčadi. Dobro postavljena riječka obrana, s trojicom igrača u zadnjoj liniji i zgusnutim veznim redom, otupila je oštricu napada PAOK-a, čiji su igrači rijetko dolazili do prilike za udarce iz kaznenog prostora.

Riječani su svaku priliku za polukontre i kontre pokušali iskoristiti. Iz jedne takve akcije se u 17. minuti umalo zatresla mreža domaće momčadi. Nakon Vukčevićevog ubačaja lopta je došla do Tomečaka koji je pucao s 20-ak metara, a na putu prema golu loptu je skrenuo domaći branič Crespo. Vratar Paschalakis, koji je već bio krenuo u svoju lijevu stranu, uspio se na vrijeme zaustaviti, baciti u desno i odbiti loptu izvan granica igrališta.

No, u 33. minuti ni Paschalakis nije uspio spriječiti Riječane da dođu do vodstva na Toumbi. Nakon jedne izgubljene lopte domaćih oko sredine terena Gnezda Čerin je povukao prema kaznenom prostoru PAOK-a i predao loptu za 22-godišnjeg Ivana Lepinjicu. Defenzivni veznjak Rijeke je s loptom napravio nekoliko koraka i uputio udarac s više od 20 metara. Lopta je prošla ispod noge jednog domaćeg obrambenog igrača i završila u desnom donjem kutu. Paschalakis se ispružio koliko je mogao, ali udarac Lepinjice bio je precizan i snažan.

Lepinjici je ovo četvrti pogodak u riječkom dresu, a prvi u europskim natjecanjima.

PAOK je pokušao do kraja poluvremena popraviti stanje na semaforu, a najaktivniji u tim pokušajima bio je poljski napadač Karol Šviderski. U 39. minuti je njegov udarac iz kaznenog prostora od bloka otišao u korner, a u 44. minuti je Prskalo zaustavio pokušaj Poljaka glavom.

Ni Rijeka nije ostala zadovoljna samo jednim pogotkom. U drugoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu udarcima iz daljine pokušali su Lepinjica i Tomečak, ali su oba udarca završila u domaćem bloku.

Grčka momčad je na početku drugog poluvremena svom snagom krenula po izjednačenje. U prvih 15 minuta Rijeka gotovo da nije izašla iz svoje polovice, a gosti su uputili šest udaraca prema Andreju Prskalu, koji je u dva navrata morao intervenirati.

Za razliku od prvog poluvremena, riječki kontranapadi u drugom dijelu nisu bili dovoljno precizni, niti ih je bilo toliko. Nedostajalo je odlučnosti kod dodavanja u zadnjoj trećini pa je momčad Gorana Tomića ostala bez ijednog udarca na gol.

Prijetnje pred Andrejom Prskalom nizale su se u valovima. Srećom po Riječane, obrambeni igrači, baš kao i iskusni vratar, bili su na visini zadatka sve do posljednjeg napada na utakmici. Ni tada mrežu nisu zatresli igrači PAOK-a.

Nakon udarca iz kuta u četvrtoj minuti sučevog dodatka, u gužvi pred riječkim vratima loptu je glavom zahvatio 20-godišnji Niko Galešić i svladao Prskala za konačnih 1-1.

Rijeka ima aktivan rezultat za uzvrat na Rujevici koji je na rasporedu za tjedan dana, ali ostat će žal za nesretno primljenim pogotkom, ako Riječani pred svojim navijačima ne uspiju pobijediti Grke i plasirati se u grupnu fazu Konferencijske lige.

PAOK - RIJEKA 1-1 (0-1)

Solun. Stadion Toumba. Sudac: Jerome Brisard (Francuska)

Strijelci: 0-1 Ivan Lepinjica (33), 1-1 Niko Galešić (90+4, ag)

Žuti kartoni: Kurtić / Gnezda Čerin, Galović

Crveni kartoni: - / -

PAOK: Paschalakis - Soares (od 31. Taylor), Varela, Crespo, Vieirinha - Kurtić (od 90. Kagawa), Schwab - Živković (od 72. Murg), Biseswar (od 72. Koutsias), El Kaddouri (od 90. Esiti), Šwiderski

RIJEKA: Prskalo - Escoval, Krešić, Galović - Tomečak (od 72. Bušnja), Vukčević (od 76. Galešić), Lepinjica, Gnezda Čerin (od 76. Liber), Pavičić - Abass (od 90. Obregon), Ampem

Foto: HNK Rijeka

Tagovi: Rijeka, PAOK, Ivan Lepinjica, Goran Tomić, Niko Galešić
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE