GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka nokautirala AZ Alkmaar

Rijeka nokautirala AZ Alkmaar
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2020 / 21:31
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Nogometaši Rijeke u susretu su posljednjeg, 6. kola skupine F Europske lige na Rujevici svladala AZ Alkmaar sa 2-1 (0-0).

Rijeka je povela golom Menala u 52. minuti, no pet minuta potom poravnao je Wijndal, da bi pobjedu za oproštaj od Europske lige Rijeci osigurao Tomečak u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Iako je utakmica na Rujevici bila mnogo važnija za nizozemski sastav, kojemu je pobjeda osiguravala prolazak u 16-inu finala, dok je Rijeka odavno znala da će joj ovo biti oproštaj od Europske lige za ovu sezonu, Riječani su na terenu izgledali kao jednako motiviran, ako ne i motiviraniji sastav.

Nagrada za takav pristup došla je u 52. minuti kada je kapetan Andrijašević okomitom loptom proigrao Menala, a Rijekin napadač je potom odlično reagirao i prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora svladao Bizota.

AZ Alkmaar odlični je reagirao po primljenom pogotku, u 55. minuti Gudmundsson je imao "zicer", ali je sa 10-ak metara poslao loptu pored vratnice, no Windal je u 57. bio precizniji te je njegov udarac sa 20-ak metara završio iza leđa Nevistića koji je uspio postaviti dlan na loptu, ali ne i dovoljno ju skrenuti da ne bi zavšrila u mreži.

Od 80. minute gosti su igrali bez isključenog Karlssona, a Rijeka je igrača više iskoristila u samoj završnici. Lončar se ubacio na lijevo krilo, ubacio u peterac gdje se Tomečak izborio za prostor za udarac za pobjednički pogodak.

U drugom susretu ove skupine Napoli i Real Sociedad su na stadionu Diego Armando Maradona igrali 1-1 (1-0). Poveo je Napoli golom Zielinskog (35), a poravnao je Willian Jose (90+2).

Napoli je sa 11 bodova osvojio prvo mjesto u skupini F, Real Sociedad je s devet završio na drugoj poziciji, AZ Alkmaar je s osam bodova ostao treći, dok je Rijeka posljednja s četiri boda.

SKUPINA F,

6. KOLO:
Rijeka - AZ Alkmaar 2-1 (Menalo 52, Tomečak 90+3 / Wijndal 57)
Napoli - Real S. 1-1 (Zielinski 35 / Willian Jose 90+2)

TABLICA:
1 Napoli 6 3 2 1 7-4 11
2 Real S. 6 2 3 1 5-4 9
3 AZ Alkmaar 6 2 2 2 7-5 8
4 Rijeka 6 1 1 4 6-12 4

Tagovi: Rijeka, AZ Alkmaar, Ivan Tomečak, Luka Menalo
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE