GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka je pred iznenađujućim transferom

Rijeka je pred iznenađujućim transferom
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Sad već bivši kapetan Hajduka Mijo Caktaš (29) je kao slobodan igrač u potrazi za novim angažmanom. S 'bilima' se rastao nakon što je odbio potpisati novi ugovor, a posljednju je utakmicu odigrao još početkom veljače. No, imao je Caktaš sjajnih ponuda, a posljednja je bila ona iz Osijeka. Činilo se da je sve dogovorio s Nenadom Bjelicom, ali...

Navodno su Mijo Caktaš (29) i njegov menadžer Darko Nejašmić prije nekoliko tjedana odbili sjajnu ponudu iz Saudijske Arabije. Caktaš je tamo trebao zarađivati okruglo milijun eura po sezoni, ali jedan od najboljih igrača Hrvatski Telekom Prve lige ipak je odlučio pričekati ponudu iz Europe.

Prije desetak dana sad je već bivši kapetan Hajduka praktički sve dogovorio s Osijekom. Čak je Nenad Bjelica, trener i sportski direktor Osijeka, potvrdio pregovore i dogovor s Caktašem. Činilo se kako je sve već riješeno, ali Caktaš i njegov menadžer iznenada su zatražili nekoliko dana 'pauze'.

U tom se trenutku činilo kako Caktaš čeka transfer u neki od klubova iz 'liga petice', a onda se dogodio totalni preokret. U utrku za Mijom Caktašem uključila se i Rijeka te se sada čini kako će bivši kapetan Hajduka završiti na Rujevici! Da, ovo je još jedan transfer iz rubrike 'vjerovali ili ne'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Caktaš i Rijeka kao da su sudbinski vezani. Svoj prvi gol u HT Prvoj ligi Caktaš je zabio baš Rijeci u sezoni 2011./'12., ali je i posljednji u dresu Hajduka zabio na Rujevici - u odgođenoj utakmici 5. kola HT Prve lige koja je odigrana u početkom veljače. Hajduk je u tom meču slavio 1:0, a Caktaš nakon toga više nije odigrao niti jednu utakmicu za 'bile'. Odbio je potpisati novi, smanjeni ugovor, izbačen je iz prve u B momčad Hajduka gdje je i dočekao istek ugovora.

Uz sve to nije nevažno spomenuti kako Caktašev menadžer Darko Nejašmić sjajno surađuje s Rijekom, na Rujevici su već dva njegova igrača - golman Nediljko Labrović i napadač Prince Ampem. Suradnja s Damirom Miškovićem očigledno je uspješna i sada stvarno nikoga ne bi trebala iznenaditi vijest kad Mijo Caktaš potpiše za Rijeku!

Za sada ipak nije jasno kakav bi dogovor mogao biti između Rijeke i Caktaša jer na Rujevici mu sigurno ne mogu ponuditi 500.000 eura na godinu koliko je do sada zarađivao na Poljudu.

No, ne bi Caktaš bio ni prvi, a vjerojatno ni posljednji igrač Hajduka koji je završio na Rujevici. Tomislav Erceg je svojevremeno bio prvi strijelac Rijeke, a Franko Andrijašević je do prije nekoliko tjedana bi kapetan. Uz to je Andrijašević je s Bradarićem i Elezom osvojio i naslov prvaka s Rijekom.

A Mijo Caktaš je u protekle tri sezone u Hajduku bio najbolji igrač i prvi strijelac 'bilih'. U sezoni 2018./'19. odigrao je 34 utakmice i zabio 21 gol, 2019./'20. igrao je 33 utakmice i zabio 20 golova, a prošlu je završio u veljači do kada je zabio 12 golova u 22 odigrane utakmice.

Njegovim dolaskom na Rujevicu Rijeka bi ponovno imala momčad s kojom bi bez problema trebala konkurirati Dinamu i Osijeku u borbi za sam vrh prvenstvene ljestvice. Jer Rijeka je još ranije osigurala ostanak Josipa Drmića, a stigao je i Jorge Obregon iz Varaždina.

Tagovi: NK Rijeka, Mijo Caktaš, Franko Andrijašević, Darko Nejašmić, Nenad Bjelica, NK Osijek, Hajduk
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE