GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordan prihod Roland Garrosa

Rekordan prihod Roland Garrosa
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2022 / 16:57
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Organizatori drugog teniskog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa ostvarili su 300 milijuna eura prihoda, što je rekordan prihod u povijesti pariškog turnira.

"Prvi put ćemo premašiti 300 milijuna eura prihoda, dok smo u 2019., posljednjem "normalnom" izdanju (od prije Covida), bili na 262 milijuna eura," kazao je Gilles Moretton, predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) na službenoj novinarskoj konferenciji.

Moretton je otkrio kako je 2019. mečevena tribinama pratilo 519.000 gledatelja, a ove godine je ta brojka porasla na 613.500.

"Mi smo najgledaniji turnir na planeti sa 699 milijuna gledanih sati. Velika je to satisfakcija. Imamo publiku koja je nadmašila sva naša očekivanja," dodao je Moretton.

Osvrnuo se i na činjenicu da su ove godine tenisači dosta govorili o nesportskim temama, kao što je Amerikankaa Coco Gauff govorila o vatrenom oružju, a Poljakinja Iga Swiatek o situacija u Ukrajini.

"Svatko ima pravo reći što misli. Mislim da je to dobro, jer im daje priliku izraziti svoju osobnost, a ne samo reći: " Igrao sam dobro" , "Čestitam protivniku" itd. To nam omogućuje da ih bolje razumijemo. Ako im ne bude dopušteno izraziti ono što imaju duboko u sebi, imat ćemo robote, svi će biti standardizirani," rekao je Moretton, dok je direktorica turnira Amelie Mauresmo dodala:

"Ovi ljudi su slobodni činiti što god žele i slobodni su koristiti pažnju koja im se daje kako bi se zalagali za ciljeve za koje vjeruju. Nisam ovdje da kako bi vam rekla da igrači to ne bi trebali raditi ili da je to pogrešno."

Mauresmo je još jednom naglasila kako je iznenađena "oštrim komentarima" koji su joj upućeni nakon njene izjave da su mečevi tenisača atraktivniji od mečeva tenisačica.

Mauresmo se ispričala zbog te izjave, prvo je kazala kako je ona izvučena iz konteksta, a danas kako se radilo o njezinoj nespretnosti.

Tagovi: Roland Garros, Amelie Mauresmo, Gilles Moretton
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE