GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Regionalna boksačka liga možda kreće u lipnju ili srpnju

Regionalna boksačka liga možda kreće u lipnju ili srpnju
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 18:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagreb je ovog vikenda, 21. i 22. ožujka bio domaćin najvišim predstavnicima boksačkih saveza država jugoistočne Europe nastalih raspadom bivše Jugoslavije, a glavni razlog okupljanja je ponovo pokretanje Regionalne lige.

Prije mjesec dana u Beogradu su predsjednici saveza potpisali Deklaraciju o suradnji, a sada su u Zagrebu raspravljali o postavljanju kriterija i sustava natjecanja koji bi donio pozitivne iskorake za boks u svim zemljama uključenim u ovaj projekt.

Kao mogući termini početka natjecanja spominje se lipanj ili srpanj ove godine.

"Prioritet nove Regionalne lige mora biti kvaliteta, jer samo kvalitetnim natjecanjem možemo privući zanimanje ljubitelja boksa i sporta, te opravdati očekivanja sponzora i svih uključenih u tu priču, na prvom mjestu televizija zainteresiranih da nas prate. Kvaliteta se od nas očekuje, ne možemo iznevjeriti javnost, a bez kvalitetnog boksa i pravih mečeva Regionalna lige ne može opstati," kazao je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Bono Bošnjak.

"S Regionalnom ligom otvaramo nove perspektive za boks u svim uključenim zemljama. Boks na ovim prostorima ima veliki potencijal, po popularnosti je uvijek bio uz nogomet i košarku, a sad imamo priliku da ga kvalitetnim natjecanjem vratimo u rang koji zaslužuje," dodao je predsjednik Boksačkog saveza Srbije Nenad Borovčanin:

Hrvatsku će u Regionalnoj ligi predstavljati selekcija HBS-a, Srbija će se uključiti s dva kluba (Crvena zvezda, Loznica), a Bosna i Hercegovina također s dva (Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo).

Veći su problemi u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji koje se žele uključiti u natjecanje, ali ne mogu kvalitetno popuniti sve kategorije. Traži se rješenje da u ekipama bude određen broj kategorija mlađih seniora kako bi i te zemlje bile konkurentne.

Za domaćinstvo sljedećeg skupa zainteresirano je Sarajevo, a tada bi se već mogao upriličiti i ždrijeb Regionalne lige uz izravni TV-prijenos.

Tagovi: regionalna boksačka liga, Bono Bošnjak, Nenad Borovčanin, Radnik Bijeljina, Željezničar, Hrvatski boksački savez, Crvena zvezda, Loznica
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE