GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Real potopljen na Mallorci, sve dalje od obrane titule

Real potopljen na Mallorci, sve dalje od obrane titule
PRIMERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2023 / 16:41
Autor: SEEbiz / index.hr
MALLORCA - Real Madrid poražen je na gostovanju kod Mallorce s 1:0 u utakmici 20. kola španjolskog prvenstva. Susret je riješen autogolom Nacha Fernandeza iz 13. minute, a hrvatski kapetan Luka Modrić u njemu je sudjelovao kao zamjena s klupe od 64. minute. I to mu je bilo dovoljno da ispiše povijest kluba. Real sada uz utakmicu više ima pet bodova manje od vodeće Barcelone.

Real je započeo utakmicu bez ozlijeđenih Karima Benzeme i Edera Militaoa, potom mu se na zagrijavanju ozlijedio i prvi vratar Thibaut Courtois, a u uvodnom dijelu na klupi su bili odlukom Carla Ancelottija ostali i Luka Modrić i Toni Kroos. Real se s takvim rasporedom snaga nije najbolje snašao.

Obje momčadi u prvom poluvremenu utakmice nisu ni jednom puknule u okvir suparnikovog gola pa je nesretni odbijanac od glave Nacha Fernandeza bila i jedina prava prijetnja po gol u tom dijelu. Nije Nacho tu mogao puno napraviti i autogol koji je postigao je rezultat nesreće.

Bio je u skoku s Vedatom Muriqijem koji je glavom odbio loptu u njegovu glavu, a ona se potom u visokom luku smjestila iza leđa Andrija Lunina.

Real je posljednju utakmicu bez šuta u okvir odigrao u rujnu 2021. godine protiv Villarreala, a sad je to ponovio nakon gotovo godinu i pol. Točnije, prvi udarac koji je išao u smjeru Mallorcina gola uputio je Marco Asensio s bijele točke u 60. minuti. Pucao je u donji lijevi kut Predraga Rajkovića, a srpski reprezentativni golman taj je udarac obranio.

To je bio i jedini udarac Reala u Mallorcina vrata. Imao ih je 20 ukupno, uz posjed lopte od 74 posto. Mallorca je također imala samo jedan šut koji je išao unutar mreže. Modrić je zbog prekršaja zaradio žuti karton u 81. minuti.

Dodajmo da se Modrić ovom utakmicom još jednom upisao u klupsku povijest. Stigao je do 439. nastupa u dresu kluba, a time preskočio Ronalda, s kojim je dijelio 19. mjesto na vječnoj ljestvici Reala s 438 službenih nastupa. Vrijedi napomenuti da samo tri stranca u povijesti Reala imaju više nastupa od Modrića, a to su Benzema sa 607, Marcelo s 546 i Roberto Carlos s 527.

Tagovi: Mallorca, Real Madrid, Luka Modrić, Nacho Fernandez, Carlo Ancelotti
PROČITAJ I OVO
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE