GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Real poslao mega ponudu za Gvardiola

Real poslao mega ponudu za Gvardiola
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2023 / 17:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Alfredo Pedulla, talijanski stručnjak za mercato, otkriva kako se zahuktala bitka za mladog hrvatskog stopera Joška Gvardiola.

"Leipzig terorizira Chelsea, Real i Manchester City time što je otvorio licitaciju za genijalnog mladog stopera. Nijemci znaju da mogu raditi što žele jer se u ljeto 2024. aktivira otkupna klauzula od 110 milijuna eura, pa zainteresirani za Gvardiola moraju prije toga dovesti zvijezdu nedavnog SP-a.

Chelsea je otvorio nadmetanje ponudom od 80 milijuna eura, na što je Real preuzeo vodstvo ponudom od 90 milijuna eura. Međutim, otkrivamo da su u zadnja dva tjedna održana dva sastanka između Reala i Leipziga, na kojima je prvak Španjolske i Europe za Gvardiola ponudio 120 milijuna eura odštete u dvije rate od po 60 milijuna, uključujući bonuse. Manchester City je također dao troznamenkastu ponudu.

Real nudi Gvardiolu godišnju plaću od 6 milijuna eura te bonuse i on je voljan to prihvatiti, premda je daleko manje od 9 milijuna eura, koliko mu godišnje jamči Chelsea. Razlog je što je Hrvatu prvi izbor Real. Leipzig je već našao zamjenu za Gvardiola. To je Jakub Kiwior, 22-godišnji stoper Spezije." završava Pedulla, piše Index.

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 120 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 101.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 20.24 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 39.04 milijuna eura.

Tagovi: Joško Gvardiol, Real Madrid, Chelsea, RB Leipzig, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE