GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rakitić: Velika krivica je na igračima Seville

Rakitić: Velika krivica je na igračima Seville
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2022 / 16:51
Autor: SEEbiz / H
SEVILLA - Španjolski nogometni klub Sevilla smijenio je trenera Julena Lopeteguija zbog loših rezultata no kapetan momčadi Ivan Rakitić poručio je da je velika krivica na igračima.

“Tužan sam jer je veliki dio odgovornost na nama. S njim (Lopeteguijem) smo jako dobro radili, postigli nevjerojatne stvari te smo mu od srca zahvalni”, izjavio je 34-godišnji Rakitić za televiziju Movistar.

Sevilla je u srijedu navečer izgubila na svom terenu s 1-4 od Borussije Dortmund u Ligi prvaka čime je produbila krizu. U dosadašnje tri utakmice grupne faze osvojila je samo bod uz ukupnu gol razliku 1-8. U španjolskom prvenstvu se pak nalazi na 17. mjestu među 20 klubova, samo jednom iznad crte ispadanja.

“Ovo je težak trenutak, već sutra moramo ustati”, istaknuo je Rakitić. “Ovaj grb zaslužuje maksimalno poštovanje”, dodao je.

Lopeteguija je zamijenio argentinski trener Jorge Sampaoli koji je ljetos napustio Marseilles, a već je bio trener Seville od 2016. do 2017. godine.

“Bez obzira došao on ili ne, svi moramo raditi kako bi smo izašli iz sadašnje situacije”, rekao je Rakitić. “Na tome moramo raditi svakih 90 minuta. Sada je teško, komplicirano je, no moramo očistiti glavu. U ovoj ekipi i dalje vlada zajedništvo a već u subotu je nova utakmica”, izjavio je hrvatski vezni igrač.

Napomenuo je da je ekipa, koja je lani bila četvrta u prvenstvu, dužna navijačima pa će “naporno raditi” kako bi ispravili dosadašnje greške.

Lopetegui je bio trener Seville od srpnja 2019. godine. Momčad je prošle sezone razočaravajuće ispala u grupnoj fazi Lige prvaka, a zatim i u osmini finala Europske lige te osmini finala španjolskog kupa. Klub je ljetos prodao dvojicu glavnih stopera.

Tagovi: Ivan Rakitić, Sevilla
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE