GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rakitić: Protiv Belgije sam izgubio pet godina života

Rakitić: Protiv Belgije sam izgubio pet godina života
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2022 / 08:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izgubio sam pet godina života gledajući Hrvatsku protiv Belgije, kazao je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u razgovoru za FIFA-u.

Rakitić je za Hrvatsku igrao do 2007. do 2019. sakupivši 106 nastupa i 15 golova, a njegovi jedanaesterci iz Rusije još se pamte.

Hrvatski veznjak nije ni slutio da će to biti tako stresno protiv Belgije.

"Puno, puno teže je gledati utakmice nego igrati u njima. Mislim da sam u utakmici protiv Belgije izgubio pet godina života," kazao je sa smiješkom.

"Bio sam nervozan. Bio sam u reprezentaciji toliko godina. U kontaktu sam s igračima i trenerima prije i poslije svake utakmice. U srcu sam još uvijek dio toga. Želim im svu sreću i nadam se da mogu daleko dogurati," dodao je veznjak Seville.

Još jednom je naglasio značaj kapetana Luke Modrića za "Vatrene".

"Luka je Luka, tako igra zadnjih 10 godina za reprezentaciju i Real Madrid. On je nevjerojatan igrač, najvažniji igrač za nas i jedan od najboljih igrača na svijetu. Mislim da Luka nogomet razumije drugačije od drugih velikih igrača. Ostali igrači imaju puno koristi od igre s njim, prateći njegov ritam, njegovo kretanje."

"Vatrenima" sada slijedi Japan koji je pobijedio Njemačku i Španjolsku.

"Mislim da su svi bili jako iznenađeni što je Japan osvojio skupinu, a Njemačka ispala. Ali kada ih gledate kako igraju, shvatite zašto se to dogodilo. Imaju puno individualnih i momčadskih kvaliteta. Bit će jako teško igrati protiv njih. Morat ćemo biti 100 posto protiv Japana," poručio je Rakitić.

Tagovi: Ivan Rakitić, hrvatska nogometna reprezentacija, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE