GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rakitić ipak konkurira za sastav Seville

Rakitić ipak konkurira za sastav Seville
UOČI DINAMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2022 / 17:46
Autor: SEEbiz / H
SEVILLA - Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić u srijedu je normalno trenirao sa suigračima u Sevilli pripremajući se za utakmicu Dinamom, nakon što je prethodna dva dana izbivao zbog nepoznatog razloga.

Napadač Anthony Martial, posuđen prošli mjesec iz Manchester Uniteda, vježbao je sam odvojen od momčadi. On također prethodna dva dana nije trenirao s drugoplasiranom ekipom španjolskog prvenstva.

U srijedu na treningu nije bilo krilnog igrača Tacatita Corone koji također nije trenirao prethodnih dana.

Trener Julen Lopetegui odbio je na konferenciji za medije reći kakve poteškoće imaju navedeni igrači, a klub nije objavio nikakvu informaciju na svojoj internetskoj stranici.

Sva trojica su bila odsutna u ponedjeljak kada su novinari smjeli biti prisutni 15 minuta, dok je u utorak trening bio kompletno zatvoren. Lokalni mediji bili su izvijestili kako su sva trojica kratko boravila u utorak klupskom centru što je potaknulo nagađanja o uzroku njihovog izostanka.

Sevillin vezni igrač Alejandro Dario Gomez, poznatiji kao Papu Gomez, rekao je u srijedu kako je prva utakmica protiv Dinama "opasna" jer ako njegova momčad ne pobijedi bit će joj teško u uzvratu u Zagrebu.

"Jako smo zadovoljni, oporavili smo se od prvenstvene utakmice, a sada ćemo nastojati napraviti korak naprijed u Europi. Ovo je natjecanje u kojem se Sevilla osjeća jako ugodno i u kojem želi otići što je dalje moguće", izjavio je 34-godišnji Argentinac na konferenciji za medije podno stadiona Ramón Sánchez Pizjuan.

Sevilla je prošli petak pobijedila Elche sa 2-0 pa zaostaje četiri boda za vodećom momčadi prvenstva Real Madridom. Andalužani su tim trijumfom prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobjede.

"Otvaramo dvoboj (s Dinamom) kod kuće pa su navijači Seville sigurno uzbuđeni. Ova utakmica nam je svima važna pa ćemo nastojati dati sve od sebe. Ovo natjecanje je drugačije od prvenstva, drugačiji je ritam igre pa je potrebno biti na visini zadatka", napomenuo je.

Sevilla i Dinamo će u četvrtak u 21 sat odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Papu Gomez poznaje hrvatskog prvaka jer je protiv njega igrao u dresu talijanske Atalante kojeg je nosio od 2014. godine pa sve do siječnja 2021. kada je stigao u Sevillu.

"Dinamo je ekipa koju poznajem jako dobro. Ondje još uvijek igraju igrači protiv kojih sam igrao. Izuzetno su agresivni, dominiraju u hrvatskom prvenstvu, žele pobijediti u svakom susretu, te su navikli igrati ovakve utakmice jer svake godine nastupaju u Europi", rekao je.

"Ovo je opasna utakmica jer znamo da su na svom terenu moćni. Zato doma moramo odigrati dobro pa otputovati u Zagreb s prednošću", poručio je.

Sevilla, koja je šest puta osvajala Europsku ligu, ove sezone ima priliku doći do naslova španjolskog prvaka. Jedini naslov osvojila je 1946. godine.

"Još uvijek je puno toga pred nama pa ćemo vidjeti do kuda možemo doći u ova dva natjecanja u kojima sudjelujemo. Momčad je iznimno ambiciozna te nam je cilj boriti se do kraja na oba fronta. Jako nas motivira što se finale Europske lige igra na našem stadionu", rekao je Gomez koji je ove sezone nastupio u 28 utakmica i zabio pet golova.

Tagovi: Ivan Rakitić, Sevilla, Papu Gomez, Dinamo, Anthony Martial, Tecatito Corona
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE