GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiola: Ibrahimović bi trebao imati osam Zlatnih lopti

Raiola: Ibrahimović bi trebao imati osam Zlatnih lopti
POŠTOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 11:51
Autor: SEEbiz / Index.hr
MILANO - Mino Raiola (53) jedan je od najutjecajnijih nogometnih menadžera i mnogi veliki klubovi ga se plaše. Talijan s nizozemskom putovnicom brine se, između ostalih, o karijerama Zlatana Ibrahimovića, Erlinga Halanda, Matthijsa de Ligta, Paula Pogbe i Gianluigija Donnarumme, a baš jučer je najavio kako će njegov pulen Pogba napustiti United.

"Mnogi klubovi ne mogu priuštiti Pogbu zbog situacije s koronavirusom. United dobro zna što Pogba želi. Juventus? Zašto ne. Odnos između Pogbe, Juventusa i bivših suigrača je odličan."

Onda je govorio o 39-godišnjem Ibrahimoviću koji drži Milan na prvome mjestu Serie A.

"Zlatan kao Zlatan. Brojke govore u njegovo ime. Prošlog ljeta je bio slobodan i svi su pogriješili što ga nisu doveli, uključujući i Juventus. Bio bi idealan partner u napadu za Cristiana Ronalda i zajedno bi išli po Ligu prvaka. Ne bi bilo problema da igraju skupa i Pirlo je trebao razmisliti o toj opciji. Milan s njim je ekipa koju je sada teško pobijediti. Zlatan je neprocjenjiv igrač. Prvi strijelac Serie A, ispred Ronalda, iako je propustio neke utakmice. On je najkompletniji igrač u povijesti nogometa. Ima Messijev talent i Ronaldovu snagu volje."

A Zlatanov nasljednik mogao bi biti Erling Haland, najbolji mladi napadač svijeta iz Borussije Dortmund.

"On je kao skupocjena slika. Kao Munchov Vrisak jer čini paniku među protivničkim obrambenim igračima. Zvao me kada je zamijenjen u 85. minuti kad je dao četiri gola. Bio je bijesan. Htio je ostati na terenu zabiti još golova. On je takav. I da igra šah, htio bi biti najbolji. Haland je kao Ibrahimović kada je imao 20 godina. Solskjaer je dobar momak, ali je pogriješio kada je rekao da Haland liči na Lukakua u igri. Bolje bi bilo da je razmišljao kako vratiti Pogbu na nivo šampionskih igrača nego što je pričao o Halandu."

Halandova izlazna klauzula je 80 milijuna eura i aktivirat će se 2022. godine.

"Ne mogu pričati o toj klauzuli. O glasinama da se sviđa Realu - to nije ništa novo za mene. On je trenutačno sretan u Borussiji Dortmund i kad bude odlazio iz tog kluba, bit će zbog ambicija, ne zbog novca."

U Juventusu mu je pak Matthijs de Ligt, najbolji mladi stoper svijeta kojeg je Juventus u ljeto 2019. Ajaxu platio oko 85 milijuna eura.

"On je budući kapetan Juventusa. Možda to već je iako ne nosi traku. Juventus i De Ligt su savršen brak. Posvećeni, ozbiljni i odgovorni. On ne pravi nikakve probleme van terena i nikad ih neće napraviti. Bitan mu je odnos s klubom i suigračima, zanimaju ga samo stvari na terenu. U tom smislu je nevjerojatan. I ranije sam govorio - on će postati najbolji igrač svijeta na svojoj poziciji. Može osvojiti Zlatnu loptu iako je obrambeni igrač. Poslije toga ga vidim kao političara, možda kao premijera Nizozemske."

Birao je između Ronalda i Messija.

"Uvijek tu biram Ronalda. Ibrahimović je pak planet za sebe. Da navijači biraju osvajače Zlatne lopte, Ibrahimović bi ih imao barem osam."

Tagovi: Mino Raiola, Zlatan Ibrahimović, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Paul Pogba, Erling Haaland
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE