GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radonjić još godinu dana u Crvenoj zvezdi

Radonjić još godinu dana u Crvenoj zvezdi
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2021 / 22:35
Autor: SEEbiz / Danas.rs
BEOGRAD - Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić je po povratku na Mali Kalemegdan decembra 2020. potpisao ugovor do kraja takmičarske 2020/21 uz mogućnost produžetka na još godinu dana.

Prema saznanjima Danasa, dve strane su se dogovorile da u narednoj 20211/22 zajedničkim snagama pokušaju, pre svega, da naprave kvalitetnu rekonstrukciju tima sa kojim će ostvariti mnogo bolje rezultate u Evroligi i biti još kvalitetniji u abaligaškoj konkurenciji.

Najkasnije do kraja juna, tačnije završetka plej-ofa domaće Superlige, Dejan Radonjić trebalo bi da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom i tako nastavi misiju započetu još 2014, godine u kojoj je osvojio prvi, od ukupno 11 trofeja predvodeći crveno-bele. Zvezda je od ukupno pet abaligaških trofeja, čak četiri osvojila pod vođstvom Radonjića, uz još tri domaća prvenstva i četiri trofeja u Kupu Radivoja Koraća.
Prema saznanjima Danasa, Radonjić je već počeo sa planiranjem ekipe za narednu sezonu u kojoj bi baza domaćih igrača trebalo da bude znatno šira. NJegova ideja je da vrati pojedince sa kojima je imao odličnu saradnju u prvom mandatu.

Osim Stefana Jovića, o čijem je potencijalnom angažmanu Danas već pisao, Radonjić planira da vrati i Luku Mitrovića, nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde. Mitrović je imao sasvim dobru sezonu u Budućnosti, posebno produktivan bio je u finalnoj seriji ABA lige u kojoj ga je trener Dejan Milojević mahom koristio kao četvorku koja se u piku iz blokada otvara ka košu i vrlo je umešna u kreiranju igre sa niskog posta. Mitrović je iskreni zvezdaš i neko ko je sa ponosom pet godina nastupao za crveno-bele.

Imao je u prošlosti velikih problema sa povredom kolena, ali je u poslednje dve sezone, tačnije Mursiji, Manresi, Hapoelu i Budućnosti igrao bez ozbiljnijih zdravstvenih problema. Tokom poslednje finalne serije ABA lige, upravo protiv Zvezde, namučio je odbranu crveno-belih i čini se uverio Radonjića da je vreme za povratak na Mali Kalemegdan. Mitrović je i prošlog leta bio spreman da se vrati, ali tada nije bio po ukusu Saše Obradovića.

Konstantni problemi sa leđima Korija Voldena onespokojavaju Dejana Radonjića, u meri da crnogorski stručnjak jednostavno nije siguran da li sa njim vredi rizikovati i u narednoj sezoni ili je pronalaženje adekvatne alternacije najsigurnije rešenje. Lendri Nnoko bi trebalo da bude jedini stranac koji će sigurno igrati u Zvezdi i naredne takmičarske godine, pod uslovom da se dve strane dogovore oko produžetka saradnje. Pozicija plejmejkera sigurno će biti najdelikatnija, u smislu angažovanja najmanje dvojice organizatora igre. Ideja je da se Aleksi Uskokoviću priključi još jedan igrač sa naših prostora (ukoliko misija dovođenja Jovića ne uspe) i inostrano provereno rešenje, kao startni plejmejker. Crveno-belima je i po ukusu Aleksa Avramović, koji je imao dobru sezonu u španskom Estudijantesu, uprkos ispadanju ekipe iz Endesa lige. Problem je samo u tome što je reprezentativcu Srbije prioritet ostanak na Pirinejskom poluostrvu.

U Zvezdi smatraju da je ponuda slobodnih ili dostupnih domaćih igrača vrlo skromna; istovremeno u klubu nemaju konsenzus po pitanju startegije razvijanja talenata i davanja konkretne šanse u kontinuitetu. Rezultat bi trebalo da i u takmičarskoj 2021/22 bude apsolutni imperativ.

Tagovi: Dejan Radonjić, Crvena zvezda, Stefan Jović, Luka Mitrović, Saša Obradović, Dejan Milojević
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE