GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi slučaj dopinga na Giru

Prvi slučaj dopinga na Giru
BICIKLIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 09:35
Autor: SEEbiz / H
RIM - Međunarodna biciklistička federacija (UCI) objavila je u petak da je talijanski biciklist Matteo Spreafico suspendiran privremeno jer dva puta njegov uzorak na testiranju na doping nije bio "normalan".

Spreafico je testiran 15. listopada i 16. listopada nakon 12., odnosno 13. etape Gira.

UCI je suspendirao Spreaficu za kojeg je utrka po Italiji završena u četvrtak navečer. Član momčadi Vini Zabu bio je pozitivan na Enobosarm (ostarin) koji spada u anabolička sredstva.

Talijanski biciklist ima pravo zatražiti analizu uzorka B, a prema antidoping pravilima UCI-ja suspendiran je do presude.

Spreafico je etapu u četvrtak završio na 104. mjestu s vremenom od 50 minuta i 58 sekundi, a u ukupnom poretku bio je na 127. mjestu od 134 rangiranih vozača.

Posljednji pozitivan slučaj dopinga na Giru zabilježen je 2014. nakon 11. etape od Colecchia do Savone (249 km). Kod talijanskog bciklista Diega Ulissija otkrivena je previsoka vrijednost Salbutamola zbog čega je bio suspendiran na devet mjeseci.

Tagovi: Matteo Spreafico, Giro dItalia, doping
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE