GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosinečki vjeruje da će Hrvatska proći skupinu

Prosinečki vjeruje da će Hrvatska proći skupinu
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2022 / 07:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Prosinečki vjeruje da će Hrvatska proći skupinu na Svjetskom prvenstvu, a da onda “svatko može pobijediti svakoga”.

“Hrvatska ima kvalitetu, širinu, vidjet ćemo što će biti. Vjerujem da će proći skupinu. Kasnije, u eliminacijskoj fazi, svatko može pobijediti svakoga. Imamo puno vjere u svoju ekipu”, rekao je 53-godišnji Prosinečki u intevjuu za čileanske novine La Tercera.

Hrvatska je na šestom od posljednjih sedam Svjetskih prvenstava. Na zadnjem 2018. igrala je u finalu. U srijedu u Kataru igra s Marokom, a u skupini su još Kanada i Belgija.

“S Hrvatskom se nikada ne zna kako će reagirati njeni igrači, no imamo dobru ekipu”, napomenuo je Prosinečki, bivši vezni igrač koji je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. Tada je zabio vodeći gol u pobjedi od 2-1 nad Nizozemskom u utakmici za treće mjesto.

Upitan je li Luka Modrić ključan, Prosinečki je odgovorio da je on “lider ove grupe” igrača.

“Hrvatska jako ovisi o zdravlju Modrića. Bude li dobro možemo napraviti velike stvari. Također imamo dobre igrače u napadu, neki od njih čine razliku na europskoj razini. Nadam se da nisu došli umorni u Katar. Jesu li došli u formi, ne mogu reći”, izjavio je nekadašnji igrač Real Madrida, Barcelone i Seville.

Prosinečki, koji je 1987. godine u Čileu osvojio Svjetsko prvenstvo s mladom reprezentacijom bivše Jugoslavije, kaže da će prvenstvo u Kataru “biti zanimljivo”.

“Ovo će biti drugačije Svjetsko prvenstvo, nikada se u povijesti nije igralo u ovom periodu godine. Vidjet ćemo u kakvoj su formi došli igrači u ovoj fazi sezone. Prošlo je samo deset dana od njihovih utakmica u klubovima pa su imali malo vremena za treniranje s reprezentacijama”, napomenuo je Prosinečki.

“To je nepoznanica na koju ćemo dobiti odgovor kako budu odmicale utakmice”, dodao je.

Žuti, kako mu je nadimak, bio je pomoćni trener reprezentacije Hrvatske od 2006. do 2010. godine, izbornik Azerbajdžana od 2014. do 2017. te BiH od početka 2018. do kraja 2019.

Kaže da je Brazil jedan od glavnih favorita za naslov svjetskog prvaka.

“Već neko vrijeme naslov ne osvajaju južnoameričke reprezentacije pa je sada došao trenutak. Brazil ima ponajbolju momčad. Argentina također ima šanse, to je uravnotežena ekipa”, rekao je Prosinečki koji je prije tri mjeseca bio među kandidatima za vođenje Bolivije.

Brazil je prije 20 godina osvojio naslov, kao posljednja ekipa iz Južne Amerike.

“U Europi mi se jakima čine Francuska i Belgija. Imaju odlične pojedince”, izjavio je Prosinečki.

Francuska brani naslov osvojen prije četiri godine finalnom pobjedom od 4-2 nad Hrvatskom.

Tagovi: Robert Prosinečki, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE