GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosinečki: Te priče da smo na razini Rusije nemaju veze

Prosinečki: Te priče da smo na razini Rusije nemaju veze
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2021 / 18:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Koje smo odgovore dobili na utakmici s Belgijom? Je li Hrvatska spremna za početak Eura, za Tri lava? Što uopće možemo očekivati na starokontinentalnom skupu?

Zašto imamo problema u igri prema naprijed, zašto stvaramo tako malo prilika, zašto vezni igrači ne ulaze u završnicu, zašto nam bokovi nisu agresivniji u napadačkom smislu? Jesmo li mi uopće tako dobri kao što mislimo da jesmo ili smo i dalje u snu koji traje već tri godine, od Svjetskog prvenstva u Rusiji? O tome smo popričali s bivšim hrvatskim reprezentativcima...

- Ha, vidite, ima tu pitanja na koja je teško dati odgovor. Znate li vi odgovore? Da, imamo problema u igri prema naprijed, ali nije to samo tako lako riješiti. Ne radi se tu o prekidaču za struju pa, eto, sad ćemo ga uključiti i odmah zaigrati napadački. Nije to lako. Kad bi bilo lako, onda bi mi tako igrali - kaže za Sportske novosti Robert Prosinečki.

Osvrnuo se na utakmicu s Belgijom, za koju kaže da je jedan od favorita Europskog prvenstva.

- Vidim da se sad negdje provlači teza da smo dobro parirali Belgiji, a u biti nismo opalili po golu!? Osim onog Brekalovog udarca na samom kraju. Što znači to dobro parirati? Mi smo kao parirali, a nismo došli do gola.

Veli da je dosta teško igrati jer su mnogi naši reprezentativci umorni.

- Zapravo čekam vidjeti kako ćemo se uspjeti malo osvježiti u ovih pet dana do utakmice s Engleskom. Znate, najlakše je sad sjediti u fotelji, pa pametovati. Ja ne mogu znati u kakvoj su formi naši igrači, to najbolje zna izbornik Zlatko Dalić, mogu samo nagađati. Svi kužimo da smo prema naprijed bezopasni, ali koji su razlozi...

Veli nam Veliki Žuti da se svi skupa moramo malo spustiti na zemlju prije Eura.

- Koliko nam je trebalo nakon Francuske da uzmemo srebro? Dvadeset godina! Hej, dvadeset godina!? Pa, Francuzi su čekali, Belgija recimo nikad nije napravila takav rezultat. Nije to samo tako. Po meni, mi smo solidni, a kako ćemo proći na Euru mogu samo gatati. Daj više budimo objektivni, nismo dobri kao što smo bili u Rusiji. Te priče da smo na razini Rusije nemaju veze. Glavni igrači su nam stariji, neću kazati da su zasićeni, ali su - istrošeni! Imamo problema, recimo, desnog beka Vrsaljka, koji dugo nije igrao, a znamo da je dobar. Ima tu mnogo stvari koji utječu. Mi svi ponekad mislimo da možemo više nego što u biti možemo. Stalno bismo željeli biti u samom vrhu, to je taj naš mentalitet. Ne kažem da je to nemoguće, ali neće biti lako. Nekad moraš imati puno sreće da bi ostvario rezultat.

Onda je izrekao jedno zanimljivo zapažanje...

- Hrvatska nije bila najbolja u Rusiji! Hrvatska je bila najbolja na Europskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj! Tad smo igrali najbolji nogomet. Malo nam je nedostajalo sreće da napravimo veliki rezultat. Naravno, da, bili smo super u Rusiji, biti drugi je čudo, ali isto tako smo mogli sve to napraviti u Francuskoj, ali nije nas sreća pomazila da odemo do samog kraja.

Prosinečki kaže da će mnogo toga utjecati na hrvatski plasman na Euru...

- Realno, tri reprezentacije su najbolje. Francuzi su po meni najveći favoriti, pa oni imaju četiri momčadi koje mogu biti u samom vrhu. Među te tri spada i Belgija, te Portugal. Nijemci su također tu. Englezi? Mislim da oni ne mogu otići do kraja! Ne vjerujem da se na Euru može dogoditi neko čudo, da neki “underdog” napravi iznenađenje - zaključio je Prosinečki.

Tagovi: Robert Prosinečki, hrvatska nogometna reprezentacija, Zlatko Dalić, Šime Vrsaljko, Bruno Petković
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE