GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosinečki: Svi smo kao klinci željeli biti Cico

Prosinečki: Svi smo kao klinci željeli biti Cico
VELIKANI NOGOMETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 14:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Legendarni igrač i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u 65. godini nakon kratke i teške bolesti.

Kranjčar je profesionalnu igračku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu 1973. te u deset godina nastupanja za momčad u 261 utakmici zabio 98 golova. Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine, a kao trener triput je sjedao na klupu maksimirskog kluba. S Dinamom je osvojio pet trofeja - dvostruku krunu 1996. i 1998. godine, a počeo je i sezonu 1998./1999. koja je okončana naslovom prvaka. Klub je dvaput uveo u Ligu prvaka, nezaboravnom slavljem protiv Celtica u Zagrebu s 3-0 ujesen 1998. i pobjedom protiv Salzburga s 2-1 u produžetku u gostima 2016. godine.

Utakmica protiv Celtica za mnoge je posebno pamtljiva, baš kao i trenuci radosti zbog uspjeha koje je Kranjčar te večeri dijelio u zagrljaju s Robertom Prosinečkim. Legendarni veznjak teško je prihvatio Cicin odlazak.

''Meni je uvijek bio poseban. Svi smo kao klinci željeli biti Cico, a naše dugogodišnje prijateljstvo je nešto na što sam posebno ponosan. Cico je bio strašan igrač, silno talentirani trener, netko tko je ispisao povijest Dinama, zagrebačkog i hrvatskog nogometa. Jako sam volio i Niku, Elviru, cijelu obitelj'', izjavio je za Sport Klub dodavši da od tuge ne može više govoriti.

Tagovi: Robert Prosinečki, Zlatko Kranjčar, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE