GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosinečki se vratio u Kayserispor

Prosinečki se vratio u Kayserispor
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.01.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Robert Prosinečki vraća se u Tursku. Na klupu kluba u kojem je već bio, Kayserispora i s kojim je u sezoni 2012./13. osvojio peto mjesto. 

Iduće sezone Kayseri je ispao, Prosinečki otišao, a sad se vratio na mjesto (ne)sreće. Jer klubu gori pod petama, posljednji je na ljestvici sa samo 10 bodova iz 17 utakmica, zona spasa bježi mu pet bodova. Nije nemoguća misija, ali Prosinečkog, definitivno, čeka težak posao.

- Situacija nije idealna, zadnji smo, došao sam ovdje da bih spasio Kayseri od ispadanja. Dogovorili smo suradnju do ljeta, a onda ćemo vidjeti što dalje, ovisi i hoćemo li se spasiti - javio se kratko Prosinečki nakon što je jučer i službeno dogovorio povratak na klub Kayserispora.

Prosinečki je već četvrti trener Kayserija ove sezone, a u Tursku je došao nakon teškog poraza od Trabzonspora (6:2). Prosinečki je prije mjesec dana završio svoju epizodu na kormilu reprezentacije BiH, bilo je i drugih ponuda i upita, ali na kraju se odlučio za turskog davljenika.

- Nema smisla sad pričati o tim ponudama, izabrao sam Kayserispor i od ovog trenutka samo razmišljam kako pomoći klubu da ostane u ligi. Momčad nije na razini one koju sam vodio u prošlom mandatu, slabija je, ali već smo počeli pričati o pojačanjima. Odmah ćemo krenuti u akciju, pokušati dovesti igrače koji će nas pojačati i donijeti nam kvalitetu dovoljnu za ostanak - ispričao nam je Prosinečki, koji je upravo zvučao kao da nema dovoljno vremena, kao da se odmah baca na posao.

- Nemam više što dodati, nema tu puno filozofije. Krećem raditi!

Pomoćnici će mu, kao i dosad, biti Gordan Ciprić i Dragan Spasić, a Prosinečki bi već 5. siječnja trebao momčad odvesti u Antalyu gdje će je pripremati za nove izazove. Već 14. siječnja suparnik je Fenerbahče u Kupu, pa Kayseri gostuje kod odličnog Alanyaspora pa ide u goste Feneru u prvenstvu. Potom igra kod kuće s konkurentom u borbi za ostanak Ankaragücüom a zatim gostuje kod Galatasaraya. Stvarno udarni siječanj i početak veljače.

Spomenimo još nešto. Kayserispor je prvi nogometni klub u Turskoj kojemu je na čelu žena. Predsjednica Berna Gözbaşı ovako je najavila dolazak Roberta Prosinečkog.

- Nedovršenu priču želimo dovesti do kraja - rekla je, aludirajući na prošli mandat Prosinečkog na klupi.

A jedan od najvećih rivala u toj borbi za ostanak u ligi Prosinečkom će biti Stjepan Tomas. On je trener Antalyaspora, koji trenutno ima četiri boda više. Nekad suigrači, a sad su veliki protivnici.

Tagovi: Robert Prosinečki, Kayserispor
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE