GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosinečki: Previše je stresa, svakako bih želio izbjeći borbu za ostanak

Prosinečki: Previše je stresa, svakako bih želio izbjeći borbu za ostanak
TURSKE MUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2020 / 16:02
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Samo je nekoliko dana proveo u Zagrebu s obitelji i već je u petak navečer odletio u Tursku. Natrag u Tursku, ali ovaj put ne u Kayseri, nego u Denizli. Naš proslavljeni nogometaš i sad uspješni trener Robert Prosinečki (51) nastavlja karijeru u ovoj zemlji.

Iako je ostao u Prvoj ligi s Kayserisporom (odlukom Saveza liga je proširena zbog pandemije koronavirusa), nakon pregovora ipak nije dogovorio novi angažman u tom klubu, nego je preuzeo Denizlispor...

- Žao mi je zbog odlaska iz Kayserispora, jer sam s klupskom predsjednicom Bernom Gozbasi imao doista sjajan odnos. Ona je zapravo i bila najveći razlog zašto sam uopće došao u prosincu u Kayserispor - rekao je Prosinečki za Sportske novosti.

Nastavio je...

- Klub je sad u velikim problemima, proračun je manji nego što se mislilo da će biti, a istodobno je Savez odlučio postaviti limite oko financijske potrošnje klubova na transfere. Svi su klubovi zbog toga nezadovoljni, posebno oni najveći, koji sad doista ne znaju što da rade. Primjerice, jedan turski velikan ima limit za transfere igrača na 12 milijuna eura, a samo plaće igrača su čak 20 milijuna eura! I ne znaju kako to riješiti, klubovi se još nadaju da će Savez promijeniti odluku i ukinuti taj limit - rekao nam je Prosinečki i nastavio:

- I te su financije bile najveći razlog zašto nisam ostao u Kayserisporu. Praktički se ne može dovesti ni jedan nogometaš, a odlazak je najavilo nekoliko najboljih igrača i bilo bi užasno teško raditi u takvim uvjetima. Nemam više snage za takav trenerski život, sedam mjeseci smo se borili za ostanak, sedam mjeseci nisam izašao iz kampa, bilo je to strahovito stresno razdoblje, k tome popraćeno i pandemijom koronavirusa i svakako bih želio u novom klubu izbjeći tu borbu za ostanak. Imao sam nekoliko ponuda, ali Denizlispor je bio najkonkretniji i nakon višednevnih pregovora dogovorili smo jednogodišnju suradnju. Vidjet ćemo, momčad mi izgleda dobro i s nekoliko bismo pojačanja mogli nešto napraviti. Vjerujem da ćemo dovesti 3-4 igrača, klub je ambiciozan, tamo igra kolumbijski reprezentativac Hugo Rodallega (35), on je prvo ime momčadi - kaže Prosinečki.

Zanimljivo, taj je Rodallega svojedobno bio - korak do Dinama! Pregovaralo se s njim i njegovim klubom Deportivom iz Calija u siječnju 2006. godine, u Kolumbiju je na pregovore otputovao, nažalost pokojni, Zvjezdan Cvetković, koji je onda bio Dinamov sportski direktor. I činilo se da tada 21-godišnji veliki talent Rodallega dolazi u Zagreb, ali su se onda pojavili razni menadžeri koji su polagali pravo na ovog igrača, sve se to zakompliciralo po dobro znanom južnoameričkom receptu i na kraju od posla nije bilo ništa. Pa je Rodallega preselio u Meksiko, u Monterrey, a poslije je još igrao u Wiganu, Fulhamu, Trabzonsporu... I sad je, na zalasku karijere, prvo ime Denizlispora.

A Prosinečki je punih sedam mjeseci živio u kampu Kayserispora, nije praktički ni upoznao grad. Ali, to ga je manje smetalo od spoznaje da zbog pandemije nije mogao doći do Zagreba. A i sad kad je došao, ostao je tek nekoliko dana, vidio je nakratko obitelj, još jednom se testirao na COVID-19 (opet je test bio negativan) i odmah je odletio natrag u Tursku. Pripreme u novom klubu počinju mu sljedećeg tjedna, a prvenstvo starta 12. rujna, s njim je otišao i dugogodišnji suradnik i pomoćnik Gordan Ciprić...

- Ne znam ni sam koliko sam se puta već testirao. U Turskoj se pridržavaju protokola UEFA-e i dva dana uoči svake utakmice kompletna se momčad i stručni stožer moraju testirati. Ove ćemo pripreme zbog pandemije odraditi u Denizliju, u klupskom kampu, čuo sam da će tako napraviti i ostali turski klubovi. Kamp je odličan, bit će vruće, ali trenirat ćemo ranije ujutro i navečer, pod reflektorima. Nezgodno je to s putovanjima, uvijek se negdje može pokupiti virus, a onda nastaju veliki problemi. Ovo je igranje pred praznim tribinama “smrt” za nogomet, ali opet je bolje da se i ovako igra, nego nikako! Najgore je bilo kad je sve stalo, ne mislim samo na sport, nego na sve životne aktivnosti. Valjda se to neće više nikad ponoviti - kaže Prosinečk

Tagovi: Robert Prosinečki, Kayserispor, Hugo Rodallega, Denizlispor
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE