GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosinečki najavio dvoboj između Hrvatske i Slovenije

Prosinečki najavio dvoboj između Hrvatske i Slovenije
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2021 / 07:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak čeka kvalifikacijska utakmica na Poljudu protiv Slovenije (20.45), a dvoboj je najavio Robert Prosinečki koji je i sam igrao u dresu Vatrenih protiv naših susjeda.

Podsjećamo, Prosinečki je za Hrvatsku protiv Slovenije igrao u čuvenom 3:3 remiju prije 24 godine u Splitu.

'Bila je to neobična utakmica. Znam da smo vodili 3:1, a završilo je remijem 3;3. Primož Gliha postigao je tri gola, toga se još dobro sjećam. Dvoboj nam je bio jako važan za plasman na Svjetsko prvenstvo. Slično će biti i sada. Slovenija je za nas uvijek neugodona reprezentacija, što nam stvara probleme. Tako smo zadnji put izgubili 0:1', rekao je Prosinečki za slovenski Sportklub.

'U Splitu će Hrvatska nesumnjivo biti favorit, ali sve je moguće. Moramo dobiti utakmicu ako želimo biti prvi u skupini i izravno se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Odlučivat će utakmice protiv Slovenije i Slovačke.'

Vašu generaciju mnogi su zapamtili kao onu koja je s velikim ponosom igrala za Hrvatsku…

'Mislim da je uvijek tako kad igraju za Hrvatsku. Ali imali smo jako dobru reprezentaciju, s igračima koji su igrali u velikim klubovima. Ovo je bila generacija koja je učinila puno za hrvatski nogomet. Priču smo započeli na Europskom prvenstvu 1996. godine kada smo prošli skupinu, a zatim ispali protiv Njemačke, a dvije godine kasnije napravili smo izvanredan rezultat s trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu. Možda nam je nedostajalo da odigramo finale pa čak i osvojimo naslov. No, i ova generacija s Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem i drugima, da ne govorimo o svima njima, postigla veliki uspjeh u Rusiji.'

Hrvatska u posljednje vrijeme ne igra tako uvjerljivo…

'Sigurno više nismo u takvoj vrhunskoj formi i ne igramo kao što smo igrali na prošlom Svjetskom prvenstvu. No i generacija se malo promijenila. Ipak, mi smo velika nogometna nacija, iako nas nema mnogo. Ne sjećam se kada se zadnji put nismo plasirali na veliko natjecanje. Kako bi opet napravili takav rezultat kao što smo to učinili s drugim i trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu, mora proći neko vrijeme.Mislim da se ne trebamo bojati za budućnost, iako reprezentacija ne igra onako kako je javnost navikla u ovom trenutku. I dalje smo blizu vrha.'

SPIzvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Susjedsko rivalstvo sa Slovenijom?

'Svaka utakmica mora biti važna, bilo da igrate protiv Slovenije, Srbije ili bilo koje druge reprezentacije. Naboj? Ne znam. Kad smo igrali protiv vas u moje vrijeme, uvijek smo bili favoriti. Mislim da su Slovenci motiviraniji kada igrate protiv nas nego obrnuto. S tim u vezi, za vas je važnije postići povoljan rezultat. Hrvatska ide na svaku utakmicu kako bi pobijedila, a tako će biti i u utorak.'

Prije nekoliko godina spominjali ste se i kao kandidata za dolazak na slovensku klupu. Ima li u tome istine?

'Kontakti su uspostavljeni, ali na kraju nije bilo ozbiljnih razgovora. Ne bih o tome gdje je puklo. Od tada je prošlo četiri godine, pa se više ni ne sjećam koji je bio razlog', nije želio previše govoriti o toj temi popularni 'Žuti'.

Tagovi: Robert Prosinečki, hrvatska nogometna reprezentacija, Primož Gliha, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE