GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Propalo preuzimanje Newcastlea, saudijski princ povukao bogatu ponudu

Propalo preuzimanje Newcastlea, saudijski princ povukao bogatu ponudu
NIŠTA OD DOGOVORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 19:16
Autor: SEEbiz / Klix.ba
NEWCASTLE - Prijedlog Javnog investicijskog fonda Saudijske Arabije, PCP Capital Partnersa i Reuben Brothers o preuzimanju Newcastlea je propao.

Potencijalni kupci su se sada službeno povukli iz postupka kupnje kluba, što znači da je Newcastle ostao zaglavljen s trenutnim vlasnikom Mikeom Ashleyem.

"Nažalost, dugotrajni proces u trenutnim okolnostima zajedno s globalnom nesigurnošću učinio je potencijalnu investiciju komercijalno neodrživu", stav je saudijskog konzorcija kojeg prenosi novinar Sky Sportsa Kaveh Solhekol.

Podsjetimo, preuzimanje Newcastlea zapelo je prije više od mjesec nakon što su se pojavile optužbe da Saudijska Arabija pomoću ilegalnog TV kanala krade signal utakmica Premiershipa i besplatno ih emitira u svojoj državi.

Reagirao je i gigant beIN Sports koji je poslao žalbu vodstvu Premiershipa u kojoj optužuje Saudijsku Arabiju zbog piratstva.

Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije, kojem je na čelu princ Mohammadu bin Salman, odlučio je za 343 milijuna eura kupiti klub od Mikea Ashleyja, a novi vlasnici su osigurali i 250 milijuna eura ulaganja u ekipu.

Ova investicija je bila prva u nizu trogodišnjih injekcija u redove Svraka, a u planu razvoja kluba koji je napisan na 350 stranica bila su i nova komercijalna sponzorstva. Međutim, sada od toga neće biti ništa.

Tagovi: Newcastle, Mohammad bin Salman, Javnog investicijski fond Saudijske Arabije, PCP Capital Partners, Reuben Brothers, Mike Ashley
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE