GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prije NBA finala: Golden State odmoran, Boston iscrpljen i ozlijeđen

Prije NBA finala: Golden State odmoran, Boston iscrpljen i ozlijeđen
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2022 / 09:54
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - U noći s četvrtka na petak, u 3 sata po srednjeeuropskom vremenu, počinje velika NBA finalna serija, a za prsten se bore košarkaši Golden Statea i Bostona.

Domaćin prvoj utakmici bit će Golden State, koji ima prednost domaćeg parketa, a još po mnogo čemu „ratnici“ Golden Statea imaju prednost prije nego što se podbaci prva lopta.

Naime, ta je momčad puno lakše došla do ovog finala što u prijevodu znači da odmornija dočekuje finalnu seriju. Kroz sve zapadne prepreke Golden State je prošao na sljedeći način: 4-1 protiv Denvera, 4-2 protiv Memphisa i 4-1 protiv Dallasa.

I dok Golden Stateu ni jedna serija nije bila previše napeta, osim donekle ona s Memphisom koji je mogao bez najboljeg igrača Ja Moranta dobiti šestu utakmicu i odvesti sve u neizvjesnost sedmog ogleda, Boston se osim uvoda i 4-0 protiv Brooklyna mučio do krajnjih granica kako bi slomio Milwaukee i Miami. Obje te serije dobio je u sedam utakmica, s tim da je Heat za kraj svladao na gostujućem parketu.

Osim toga, vrlo važna stavka prije finalne serije su ozljede. Ključni igrači Golden Statea su neokrznuti i spremni, a postoje najave iz tog kluba kako bi se za finale mogli potpuno oporaviti i svi igrači koji su tijekom doigravanja, ili jednim njegovim dijelom, bili izvan stroja, a u pitanju su Otto Porter Jr., Gary Payton II i Andre Iguodala.

S druge strane, kod Bostona kronične probleme s ozljedama imaju dvojica ključnih obrambenih igrača. I prethodno su Marcus Smart i Robert Williams stalno bili dvojbeni pa su malo igrali, malo pauzirali, a u takvom će statusu dočekati i finalnu seriju. Također, ni rame Jaysona Tatuma nije u savršenom stanju.

I za kraj, iskustvo igrača Golden Statea također je neprocjenjivo. Primjerice, igrači Golden Statea, jedan dio njih, odigrao je u karijeri 123 utakmice neke finalne serije. Igrači Bostona do sada su u karijeri odigrali - nula takvih utakmica.

Prethodnih godina u glavnini mlada momčad Bostona konstantno je dolazila do konferencijskog finala, ali ne i dalje od toga.

Najiskusniji među njima Al Horford je do sada odigrao 141 utakmicu NBA doigravanja, ali je po prvi puta u velikom finalu.

Tagovi: Golden State Warriors, Boston Celtics, Otto Porter Jr., Gary Payton II, Andre Iguodala
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE