GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Maurizio Zamparini, nekadašnji predsjednik Palerma

Preminuo Maurizio Zamparini, nekadašnji predsjednik Palerma
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2022 / 12:26
Autor: SEEbiz / H
RIM - U 80. godini života preminuo je Maurizio Zamparini, nekadašnji predsjednik talijanskih nogometnih klubova Venezije i Palerma.

Prije nekoliko dana Zamparini je primljen u bolnicu zbog peritonitisa, upale trbušne maramice, a preminuo je u noći s ponedjeljka na utorka, obznanili su talijanski mediji.

Od 1987. do 2002. godine Zamparini je bio prvi čovjek Venezije koju je preuzeo kada je bila u stečaju, a pod njegovim vodstvom brzo se vratila u prvoligaško društvo Serie A. No, najuspješnije dane Zamparini je imao dok je obavljao predsjedničku dužnost u Palermu.

Klub sa Sicilije preuzeo je 2002. godine i bio na njegovom čelu sve do početka 2019. godine. Pod njegovim je vodstvom Palermo uživao svoje najuspješnije dane u povijesti. Klub je tri sezone u nizu nastupao u Europi, po prvi puta u svojoj povijesti, a dres ovog kluba nosile su nogometne zvijezde kao Luca Toni, Edinson Cavani ili, pak, Paulo Dybala. U klubu su također igrali talijanski reprezentativci poput Andree Barzaglija, Cristiana Zaccarda, Simonea Baronea ili Fabija Grossa.

U Serie A klub je pod Zamparinijem tri puta sezonu završavao na petom mjestu ljestvice.

U tadašnjoj talijanskoj Serie A bio je poznat kao predsjednik koji je bio najbrži „na obaraču“ kada su u pitanju bile trenerske smjene.

Tagovi: Maurizio Zamparini, Palermo
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE