GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Gianluca Vialli

Preminuo Gianluca Vialli
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2023 / 13:30
Autor: SEEbiz / H
RIM - Legendarni talijanski nogometaš Gianluca Vialli preminuo je u 59. godini od posljedica raka gušterače, objavili su brojni talijanski mediji. Bio je nogometaš Sampdorije, Juventusa i londonskog Chelseaja.

Stanje mu se pogoršalo u prosincu, rak gušterače nije uspio pobijediti. Otišao je u 59. godini.

Vialli je bio hospitaliziran u Londonu.

Viallijeva obitelj porukom je potvrdila smrt bivšeg prvaka. “S neizmjernom tugom objavljujemo da je Gianluca Vialli preminuo. Okružen obitelji preminuo je sinoć nakon pet godina bolesti suočen s hrabrošću i dostojanstvom. Zahvaljujemo mnogima koji su ga godinama podržavali svojom ljubavlju. Njegovo sjećanje i primjer vječno će živjeti u našim srcima."

Vialliju, koji je igrao za Sampdoriju, Juventus i Chelsea i u dresu talijanske reprezentacije upisao 59 utakmica, rak gušterače je prvi put dijagnosticiran 2017. Godinu dana kasnije izliječen je, ali mu se bolest vratila.

"Znam da vjerojatno neću umrijeti od starosti, nadam se da ću živjeti što duže, ali osjećam se puno krhkije nego prije", rekao je Vialli u Netflixovom dokumentarcu emitiranom u ožujku 2022.

Međutim, Vialli je prošlog mjeseca bio prisiljen odstupiti od svoje uloge voditelja delegacije talijanske reprezentacije, rekavši da se mora usredotočiti na prevladavanje nove faze svoje bolesti.

Radeći s talijanskom momčadi, Vialli se ponovno udružio s izbornikom Robertom Mancinijem, cjeloživotnim prijateljem i partnerom u napadu dok su obojica igrali za Sampdoriju, gdje su bili poznati kao "gol blizanci".

Vialli i Mancini su doveli Talijane do Eura 2021. na kojem su osvojili naslov europskih prvaka i zajedno su podignuli ??trofej na stadionu Wembley gdje je 29 godina ranije njihova momčad Sampdoria izgubila finale Europskog kupa od Barcelone.

Vialli je za Chelsea igrao od 1996. do 1999. zabio je 40 golova u 88 nastupa. U veljači 1998. preuzeo je mjesto igrača-menadžera i onda je s Chelseajem osvojio Liga kup i Europski kup pobjednika kupova, a onda i FA kup 2000.

Tagovi: Gianluca Vialli, Sampdoria, Roberto Mancini, Juventus, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE