GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Gerd Müller

Preminuo Gerd Müller
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2021 / 17:18
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Preminuo je Gerd Müller, legenda njemačkog nogometa, nakon šestogodišnje borbe s Alzheimerovom bolešću.

"Danas cijeli svijet Bayerna miruje. Najuspješniji njemački klub i njegova baza navijača žale za Gerdom Müllerom, koji je preminuo u rano jutro u nedjelju. Imao je 75 godina", napisao je Bayern München.

"Gerd Müller ušao je u povijest s njemačkim rekordnim prvacima i njemačkom reprezentacijom. Zabio je nevjerojatnih 566 golova u 607 natjecateljskih utakmica za FC Bayern i postavio neviđen rekord od 365 golova u Bundesligi. Također je sedam puta osigurao titulu najboljeg strijelca. Za njemačku reprezentaciju postigao je 68 golova u 62 utakmice.

'Bombaš nacije', koji je u ljeto 1964. došao u FC Bayern, jednom je osvojio Svjetsko prvenstvo, tri puta Kup europskih prvaka i jednom Kup europskih kupova. Također je četiri puta bio prvak Njemačke i četiri puta osvajač Kupa DFB-a. S reprezentacijom je postao europski prvak 1972. i svjetski prvak 1974., postigavši pobjednički pogodak u finalu u Münchenu protiv Nizozemske. Nakon karijere dugo je ostao u klubu kao trener u mlađim kategorijama. Iza sebe ostavlja suprugu Uschi i kćer", stoji u Bayernovom priopćenju.

"Danas je tužan, crn dan za FC Bayern i sve njegove navijače. Gerd Müller bio je najveći napadač koji je ikada postojao - i dobra osoba, osobnost u svjetskom nogometu. Ujedinjeni smo u dubokoj tuzi s njegovom suprugom Uschi i njegovom obitelji. Bez Gerda Müllera FC Bayern ne bi bio klub koji svi danas volimo. Njegovo ime i sjećanje na njega živjet će vječno", rekao je Bayernov predsjednik Herbert Hainer.

"Vijest o smrti Gerda Müllera duboko nas pogađa. On je jedna od najvećih legendi u povijesti FC Bayerna, njegova postignuća su nenadmašna i zauvijek će biti dio velike povijesti FC Bayerna i cijelog njemačkog nogometa. Kao igrač i kao osoba, Gerd Müller zaslužan je za FC Bayern i njegov razvoj u jedan od najvećih klubova na svijetu. Gerd će zauvijek biti u našim srcima", rekao je Oliver Kahn, Bayernov izvršni direktor.

Tagovi: Gerd Müller, Bayern, Njemačka
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE