GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Đuro Savinović, jedan od najboljih vaterpolista Juga svih vremena

Preminuo Đuro Savinović, jedan od najboljih vaterpolista Juga svih vremena
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2021 / 14:21
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Noćas je u Dubrovniku u 71. godini umro jedan od najboljih vaterpolista Juga svih vremena, bivši reprezentativac i olimpijac Đuro Savinović.

Savinović je rođen 1. ožujka 1950. godine u Dubrovniku, a čitavu svoju igračku karijeru proveo je u Jugu u kojem je počeo trenirati 1962. godine. Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je 156 puta te nastupio na dva Svjetska prvenstva, 1973. godine u Beogradu gdje je osvojio brončanu medalju i 1975. godine u Caliju, a medalju istog sjaja osvojio je i na Europskom prvenstvu u Beču 1974. godine. Nastupio je i na Olimpijskim igarama 1976. u Montrealu i gdje je bio dio momčadi koja je osvojila peto mjesto.

Kao igrač s Jugom je osvojio dva naslova prvaka Jugoslavije, i to 1980. i 1981. godine, jedan Kup Jugoslavije 1981. godine, te Kup prvaka Europe 1980. godine kada je Savinović kao kapetan momčadi prvi podignuo prvi europski trofej u povijesti kluba iz Gruža.

Bio je izuzetan igrač kojeg je krasila kreativnost i sjajan šut kojeg je doveo do savršenstva, a njegon šut sa zadrškom bilo je njegovo najjače oružje koje mu je obilježilo igračku karijaru u kojoj je igrao na pozicijama beka i centra.

Bio je trener Juga od 1983. do 1989. godine te je u toj ulozi osvojio naslove prvaka Jugoslavije 1983. i 1985. godine, Kup Jugoslavije 1983., a pod njegovim vodstvom Jug je 1984. i 1987. igrao u finalu Kupa pobjednika kupova.

Nakon odlaska iz Juga tri godine je bio trener Salerna u Italiji, a potom godinu dana Las Palmasa u Španjolskoj te pet godina u Marseilleu, da bi trenersku karijeru završio 2000. godine u dubrovačkom Bellevueu.

Mjesto i vrijeme posljednjeg ispraćaja Đure Savinovića bit će naknadno objavljeni.

Tagovi: Đuro Savinović, VK Jug, vaterpolo
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE