GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Branko Cikatić

Preminuo Branko Cikatić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 11:54
Autor: SEEbiz / Fighsite.hr
SPLIT - Legendarni hrvatski borac, Branko Cikatić, izgubio je dugogodišnju borbu s nekoliko raznih bolesti te je preminuo u 66. godini života.

Ovu tužnu vijest dobili smo iz pouzdanih izvora, no više informacija trebali bismo dobiti tijekom dana. Cikatić je posljednje dvije godine bio vezan uz bolnice i svoj dom u Solinu te je većinu dnevnih radnji obavljao uz pomoć medicinskog osoblja ili svoje obitelji. Stanje mu se nažalost u posljednje vrijeme pogoršalo, a rezultiralo je ovom tužnom informacijom.

Kao najveći uspjeh u karijeri svijet mu pamti osvajanje prvog K-1 Grand Prix turnira 1993. godine. Cikatić je tada imao već 38 godina, no uspio je kroz jednodnevni turnir proći s tri pobjede nokautom. U finalu je savladao velikog Ernesta Hoosta.

Osim toga, Cikatić je jedan od najtrofejnijih hrvatskih natjecatelja u borilačkim sportovima. Prema neslužbenim podacima, odradio je 170 mečeva različith verzija kickboxinga te je upisao 152 pobjede. Tijekom 1980-ih osvajao je razne elitne turnire u muay thaiju te je pobjeđivao najveća imena tog sporta. Po dva puta osvajao je svjetsko i europsko prvenstvo u muay thaiju. Trasirao je put mnogim hrvatskim borcima, u prvom planu Mirku Filipoviću, kojeg su Japanci prihvatili upravo kao Brankovog nasljednika.

Njegovi zdravstveni problemi krenuli su tijekom 2018. godine, kad je hospitaliziran zbog bolova u nogama. Stanje se pogoršalo kad je obolio od plućne embolije, a sve je rezultiralo sepsom. No, Brankov do tada jaki organizam se nije predao te je on uspio preživjeti, unatoč malim šansama za tako što. Ipak, pred njim je bio dug proces oporavka, a osim toga je obolio i od Parkinsonove bolesti. Liječio se na više različitih lokacija, a posljednjih mjeseci bio je u svom solinskom domu, odakle je najavio kako mu se stanje popravlja. Nažalost, u posljednje vrijeme došlo je do pogoršanja i posljednje bitke koji "Tigar" nažalost nije uspio dobiti.

Tagovi: Branko Cikatić, K-1 Grand Prix turnir, kick boxing
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE