GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstavljeni novi dresovi hrvatske nogometne reprezentacije

Predstavljeni novi dresovi hrvatske nogometne reprezentacije
DRESOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2022 / 10:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez i tehnički partner Nike predstavili su nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije s legendarnim kvadratićima, koje će aktualni svjetski doprvaci prvi puta nositi na predstojećim rujanskim utakmicama Lige nacija, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama HNS-a.

Redizajnirani crveno-bijeli prvi dres te prirodom inspirirani drugi dres nosit će kapetan Luka Modrić i suigrači na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje će momčad nastojati ponoviti rusku čaroliju iz 2018. godine i Hrvatsku ponovno učiniti "malom zemljom za velika nogometna dostignuća", dodaje HNS.

Prva garnitura dresa inspirirana je temom vatrenog srca, savršeno se uklapajući u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije. Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomjerno posloženi, donose pravo osvježenje, a na bijeloj površini središnjeg dijela dresa, uz plavi Nikeov logo, i dalje se ponosno ističe grb Hrvatskog nogometnog saveza.

Pričuvni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa; oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora čiji valovi zapljuskuju hrvatsku obalu. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima također su u duhu hrvatske povijesti i tradicije s obzirom na to da su inspirirani povijesnom hrvatskom glagoljicom.

"Izuzetno sam ponosan što sam imao privilegiju najviše puta odjenuti predivni hrvatski dres te se veselim novoj garnituri koja slijedi prepoznatljivu tradiciju. Ta magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu, a novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju. Također, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na pričuvnom dresu, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima", izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić.

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije korištena je Nikeova inovativna Dri-FIT ADV tehnologija, napravljeni su od sto posto recikliranog poliestera, izrađenog od recikliranih plastičnih boca, a njihov prozračni materijal sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela.

Fotografija: Nike

Tagovi: novi dresovi hrvatske nogometne reprezentacije, hrvatski nogometni savez, Nike, SP u Kataru, Marijan Kustić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE