GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predsjednik Francuskog saveza se ispričao Zidaneu

Predsjednik Francuskog saveza se ispričao Zidaneu
ISPRIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2023 / 14:40
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Predsjednik Francuske nogometne federacije (FFF) Noel Le Graet ispričao se zbog nedavnih izjava o bivšoj zvijezdi i kandidatu za mjesto izbornika francuske reprezentacije Zinedineu Zidaneu.

Le Graet je rekao da su izjave bile "nezgodne i da su posljedično izazvale veliki nesporazum", prenosi francuska novinska agencija AFP.

Prvi čovjek FFF-a stoga se u današnjoj izjavi za javnost saveza osobno ispričao svjetskom prvaku iz 1998. s francuskom momčadi.

"Želio bih se ispričati zbog ovih primjedbi koje ni na koji način ne predstavljaju moje mišljenje o njemu i ne umanjuju važnost njegove nogometne karijere i sada uspješnog trenerskog rada. Zidane je inače bio kandidat za izbornika Francuske ako Didier Deschamps ode s klupe. FFF je potom u subotu objavio da je Deschamps, svjetski prvak 1998. kao igrač i 2018. kao trener, produžio ugovor do kraja 2026. godine", kazao je Le Graet. .

Govoreći za televiziju RMC Sport u nedjelju, Le Graet je rekao da se neće čak ni javljati na Zidaneov telefon.

"Zbog mene on može raditi što hoće. To nije moja stvar. Zapravo me nije briga za njega", rekao je Le Graet (81) na pitanje o Zidaneovom budućem putu, a prenosi AFP.

Kasnije se oglasio i Kylian Mbappe, najbolji strijelac prošlog Svjetskog prvenstva u Kataru. Francuski napadač je na Twitteru napisao: "Zidane je Francuska, ne možeš tako omalovažavati legendu".

Sportski dnevnik L'Equipe također je opisao riječi predsjednika FFF-a kao "neprihvatljive", dok je ministrica sporta Amelie Oude-Castera pozvala Le Greata na Twitteru da se "ispriča zbog potpunog nedostatka poštovanja".

Tagovi: Zinedine Zidane, Kylian Mbappe, Noel Le Graet
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE