" />
"> Povratak nogometa u Engleskoj mogao bi predstavljati veliki izazov za hitne službe | SEEbiz.eu

Povratak nogometa u Engleskoj mogao bi predstavljati veliki izazov za hitne službe

Povratak nogometa u Engleskoj mogao bi predstavljati veliki izazov za hitne službe
IZAZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2020 / 22:52
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Engleska nogometna Premier liga mogla bi biti nastavljena u lipnju, ali postoji bojazan među vodećim ljudima britanskih hitnih službi da će odigravanje nogometnih utakmica predstavljati "velik izazov".

Posljednje utakmice engleskog prvenstva odigrane su 13. ožujka, a onda je pandemija bolesti COVID-19 paralizirala Veliku Britaniju. Čelnici Premier lige će u petak održati sastanak na kojem će se raspravljati o projektu "Restart", kojim je planiran nastavak ligaških natjecanja u lipnju.

Svi klubovi su već dobili obavijest da će samo "stadioni s odobrenjem" biti korišteni za odigravanje utakmica bez nazočnosti gledatelja na tribinama. No, i u takvim okolnostima, tvrdi policijski službenik Mark Roberts, mogući su problemi.

"Svi trebamo sagledati što je to potrebno kako bi utakmice mogle biti odigrane. Treba vidjeti što to trebamo učiniti da ih uspijemo izvesti, potencijalno na svim stadionima, ali isto tako i na neutralnim, kontroliranim igralištima, ako od toga može biti koristi, pogotovo sa medicinske strane", izjavio je Roberts te naglasio da jedan od potencijalnih problema može biti okupljanje navijača izvan stadiona, pri čemu je vrlo izgledno da se neće pridržavati pravila o socijalnom distanciranju.

"Lako je moguće da ako se ljudi počnu okupljati i time ugroze opće zdravlje, to može značiti da se utakmice ne mogu održavati", zaključio je Roberts.

U Manchester Unitedu su se već počeli pripremati za nastavak natjecanja, ali i za razdoblje kad će se gledatelji moći vratiti na stadione. Naime, klupskom vodstvu je dopušteno da krene s radovima na jednoj od tribina Old Trafforda, na kojoj bi se implementirala sigurna stajaća mjesta. Radi se o tribini u sjeveroistočnom kvadrantu stadiona, na kojoj će biti izgrađeno 1.500 mjesta s pregradama.

Ako taj dio stadiona prođe na testu, vodstvo Manchester Uniteda planira prilagodbu proširiti i na ostale prostore Old Trafforda već za početak nove sezone 2020./21.

Tagovi: Premier league, Manchester United, Old Trafford, Engleski nogometni savez, Engleska
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE