GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Portugalski stoper Ferro iz Benfice stigao u Hajduk

Portugalski stoper Ferro iz Benfice stigao u Hajduk
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2022 / 13:39
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Portuglaski 24-godišnji stoper Francisco Reis Ferreira, ili skraćeno Ferro, u ponedjeljak je potpisao ugovor s Hajdukom u koji stiže na posudbu iz Benfice, objavio je splitski klub na svom službenom internetskom portalu, a istovremeno je to potvrdila i lisabonska momčad.

Klubovi su dogovorili posudbu do kraja ove sezone uz opciju produljenja na još jednu sezonu.

"U Hajduku će nositi dres s brojem 97, a već u utorak priključit će se treninzima prve momčadi", stoji u Hajdukovom priopćenju.

Ferro je ponikao u Benfici za čiju je prvu momčad odigrao 67 službenih utakmica u svim natjecanjima, od najvišeg ligaškog razreda portugalskog nogometa do dvoboja u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Između ostalog, igrao je i u obje utakmice osmine finala Europa lige u ožujku 2019. protiv zagrebačkog Dinama te bio strijelac gola za 2-0 u uzvratu, u kojem je Benfica u produžetku svladala hrvatskog predstavnika s 3-0 i tako nadoknadila gol zaostatka iz prve utakmice. To mu je bio jedini pogodak u europskim natjecanjima u karijeri.

Hajduk je svog novog igrača predstavio na inventivan način putem društvenih mreža, u kratkom filmu, u kojem sportski direktor Mindaugas Nikoličius izjavljuje kako su mu dali ponudu koju ne može odbiti i na igračevu zamolbu mu pokazuje kadrove navijača s utakmica na Poljudu, nakon čega "razoružani" Ferro stavlja potpis na ugovor i uzima Hajdukov dres s brojem 97.

"Na posudbu nam stiže igrač koji je produkt Benficine Akademije, bio je član portugalske reprezentacije kroz sve mlađe uzrasne kategorije, a našoj momčadi bi trebao donijeti kvalitetu više", izjavio je u priopćenju Nikoličius uz napomenu da su s Benficom i igračem dugo pregovarali te osjetili njegovu strast, motivaciju i želju za napredovanjem.

"Odabrao je Hajduk i naš projekt usprkos financijski izdašnijim ponudama te pokazao da se radi o skromnoj i karakternoj osobi kojoj je nogometni razvoj u okruženju našeg kluba na prvom mjestu", zaključio je sportski direktor Hajduka.

Ferro s Benficom ima ugovor do kraja lipnja 2024., a prošle godine je proljetnu polusezonu također proveo na posudbi. Tada je bio posuđen španjolskoj Valenciji za koju je odigrao tri utakmice u La Ligi. Ove sezone se nije naigrao u Benfici. Skupio je tek dva nastupa u kup natjecanjima, a u tim je utakmicama na terenu proveo ukupno 135 minuta.

Financijske detalje ugovora klubovi nisu objavili.

Tagovi: Francisco Reis Ferreira, Ferro, Hajduk, Benfica
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE