GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poraz Hrvatske od Poljske u ključnoj utakmici pretkvalifikacija

Poraz Hrvatske od Poljske u ključnoj utakmici pretkvalifikacija
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2022 / 22:21
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Hrvatska je u Draženovom domu u ključnoj utakmici pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. izgubila pod Poljske 87:79 i dovela se u situaciju da je praktički nemoguće da kao prva u skupini ode u kvalifikacije te u pretkvalifikacije za olimpijski turnir.

Hrvatska se sad mora nadati ne baš realnom kiksu Poljaka u posljednjem prozoru protiv Austrije i Švicarske. Ako se čudo ne dogodi, morat će u treći krug pretkvalifikacija, koji se održava u kolovozu sljedeće godine.

Ondje će sudjelovati osam reprezentacija koje se iz ove faze nisu plasirale direktno te četiri koje će dobiti novu priliku nakon što su ispale u prvom krugu pretkvalifikacija (Kosovo, Irska, Luksemburg, Albanija). Od njih 12 samo će četiri u završne kvalifikacije, ali u tom prozoru Hrvatska bi, kao i ostali, mogla biti jača za igrače iz NBA lige i Eurolige, koji tada imaju pravo nastupa.

Hrvatska nije najbolje otvorila utakmicu, posebice igra u napadu nije bila na nivou, a i u obrani je problem zadavao nezgodni Balcerowski. Poljska je odmah odjurila na 9:2 i Aco Petrović je morao vrlo rano zatražiti prvu minutu odmora. Ipak, Hrvatska se trgnula, Borna Kapusta je pokazao da je jako dobar razigravač, a Roko Prkačin je zabio nekoliko važnih poena i Hrvatske uhvatila priključak. Do kraja prve četvrtine se igralo koš za koš, a Poljska je ipak košem Plute otišla na +3 na kraju prve četvrtine.

Hrvatsku ni u drugoj četvrtini nije išao vanjski šut, no unutarnjom igrom i boljom obranom je stigla i prestigla Poljake. Posebno je dobar bio mladi Danko Branković. Hrvatska je imala i +6, no Poljaci su se uspjeli vratiti i izjednačiti, ali ekipa Ace Petrovića je ipak na kraju tricom Badžima otišla na odmor s 37:34.

Tvrdo se igralo i u trećoj četvrtini. Hrvatska je imala stalnu prednost, no uporni Poljaci su se vraćali. Srećom, proradio je i vanjski šut te Kapusta i Badžim držali su Hrvatsku u stalnom plus. Također, standardno dobar u napadu bio je i Danko Branković. No, Poljaci su se vratili i čak su koševima Zyskowskog s linije slobodnih bacanja u zadnjoj sekundi otišli na + pred početak zadnje četvrtine.

U zadnjih 10 minuta Poljacima je krenuo ludi šut za tri poena. Posebno je bio inspiriran bio Garbacz, koji je punio koš Hrvatske. U tim je trenucima Roko prkačin Hrvatsku držao u igri, ali Poljaci pet minuta prije kraja odlaze na 74:67. Nakon minute odmora Ace Petrovića Hrvatska ne koristi napad, a Zykovski zabija tricu za +10. Tu se Hrvatska raspala, a Poljaci su tricama Garbacza i Plute otišli i na +15.

Hrvatska se tu nije predala i koševima Drežnjaka i Badžima na pola minute do kraja došla je do samo -6. Poljska je opet izgubila posjed i pola minute prije kraja Hrvatska je imala šansu doći na prihvatljivih -3. Ipak, trica nije ušla, Poljaci su uhvatili loptu i tu je priči bio kraj.

Tagovi: hrvatska košarkaška reprezentacija, Aleksandar Petrović, Dominik Mavra, Roko Badžim, Dario Drežnjak
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE