GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pochettino i službeno na klupi Chelseaja

Pochettino i službeno na klupi Chelseaja
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2023 / 16:40
Autor: SEEbiz
LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Chelsea dan nakon što je odigrao posljednju utakmicu u ovoj iznimno neuspješnoj sezoni i službeno je objavio kako će od sljedeće sezone dužnost menadžera obnašati 51-godišnji Argentinac Mauricio Pochettino.

Pochettino je s Chelseajem potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Argentinski je stručnak pozornost na sebe svrnuo još kao menadžer Southamptona kojega je u sezoni 2013/14. vodio do osmog mjesta u Premier ligi i time zaslužio ugovor s Tottenham Hotspurom. Na klupi "pijetlova" zadržao se pet godina te ih je 2019. vodio do finala Lige prvaka. Usto je 2017. s Tottenhamom zauzeo drugo, a 2016. i 2018. godine treća mjesta na ljestvici Premier lige, no s tim klubom nije uspio osvojiti niti jedan trofej.

Od siječnja 2021. do srpnja 2022. godine Pochettino je vodio Paris SG s kojim je osvojio jedan naslov prvaka Francuske i jedan Francuski kup.

Chelsea, koji je tijekom prošle sezone dobio novog vlasnika, Amerikanca Todda Boehlyja, koji je potrošio ogromne novce za pojačanja tijekom siječanjskog prijelaznog roka, netom okončanu sezonu u Premier ligi završio je na 12. mjestu, što mu je najlošiji plasman još od 1994. godine. Momčad je u sezonu poveo Thomas Tuchel koji je već u rujnu dobio otkaz, uslijedilo je neuspješnih sedam mjeseci pod vodstvom Grahama Pottera da bi sezonu na klupi zaključio legendarni igrač "plavih" Frank Lampard u ulozi vršitelja dužnosti, a pod njegovim je vodstvom momčad izgubila osam od 11 odigranih utakmica.

Tagovi: Maurucio Pochettino, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE