GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pobjednički FIFA trofej izložen u Splitu

Pobjednički FIFA trofej izložen u Splitu
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2022 / 20:45
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Najpoznatiji sportski trofej u svijetu, kojeg svake četiri godine osvajaju pobjednici svjetskih nogometnih prvenstava, stigao je u subotu u Split i izložen je za posjetitelje ovog vikenda u Hrvatskom domu.

Ovaj je trofej u povodu skorašnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru na svjetskoj turneji, a u Split je stigao pod velikim mjerama sigurnosti i u pratnji ambasadora turneje nogometnih legendi Marca Materazzija i Roberta Jarnija, koji će u sklopu programa odigrati revijalni meč s djecom iz udruge Down 21 Split u nedjelju u 18 sati na Prokurativama.

“Kad vidim ovaj trofej, prisjetim se 1998. i Svjetskog prvenstva u Francuskoj, bili smo zaista blizu da ga osvojimo ali očito nam tada nije bilo suđeno," rekao je Jarni. Po njegovim riječima, iako smo mislili da se takav uspjeh nikad neće ponoviti, 2018. napravili smo korak više i osvojili drugo mjesto.

"Pred Katar smo dobili četiri, pet fantastičnih mladih igrača na koje možemo maksimalno računati i nadam se da će rezultat u Katru to i pokazati”, rekao je Jarni.

Materazzi je podsjetio kako je s reprezentacijom Italije uspio osvojiti ovaj trofej 2006. godine.

Reprezentacija koja osvoji trofej, kao pobjednica Svjetskog prvenstva, privremeno zadržava autentični trofej, a zatim joj se trajno dodjeljuje pozlaćena replika s ugraviranom godinom prvenstva, zemljom domaćinom i pobjednikom događaja.

Originalni trofej napravljen je od čistog zlata i teži 6.142 kilograma, a predstavlja dvije ljudske figure koje drže globus iznad sebe.
Navijači u Hrvatskoj već su jednom imali priliku vidjeti FIFA-in trofej - kada je u veljači 2014. bio izložen u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U sklopu Coca-Cola kornera na Prokurativama, u suradnji sa Sportskim igrama mladih će tijekom dva dana biti odigrana simulacija svjetskog prvenstva s grupama koje nas očekuju u Katru, priopćeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza. Posjetitelji će moći napisati svoje poruke podrške našoj nogometnoj reprezentaciji na najvećoj navijačkoj zastavi koja će putovati u Katar.

Tagovi: Pobjednički FIFA trofej, Marco Materazzi, Robert Jarni
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE