GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pobjede Atalante i Spezije, Pašalić i Erlić strijelci

Pobjede Atalante i Spezije, Pašalić i Erlić strijelci
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 17:31
Autor: SEEbiz / H
RIM - U prve dvije utakmice 37. kola talianskog nogometnog prvenstva Atalanta je slavila s 4-3 na gostovanju kod Genoe uz pogodak Marija Pašalića, dok je Spezia s 4-1 nadigrala Torino, a zadnji gol postigao je Martin Erlić.

Atalanta je pobjedom osigurala mjesto u Ligi prvaka sljedeće godine, jer ne može biti lošije plasirana od četvrtog mjesta, dok je Spezia i matematički izborila ostanak u Serie A.

Momčad iz Bergama je nakon prvog poluvremena imala tri pogotka prednosti, a to su joj donijeli Zapata (9), Malinovsky (26), Gosens (44). Šomorudov je prvim od svoja dva pogotka (49) nakratko smanjio zaostatak Genoe, ali je dvije minute poslije Atalanta opet došla na tri gola razlike.

Mario Pašalić je u igru ušao u 48. minuti, a u 51. je pogotkom s 15-ak metara donio pobjedu Atalanti. Pandev iz kaznenog udarca (67) i Šomorudov (85) su uspjeli samo ublažiti poraz Genoe koja je ostala na 14. mjestu s 39 bodova. Atalanta je sa 78 bodova na drugom mjestu, ispred Milana (75), Napolija (73) i Juventusa (72) koji još konkuriraju za preostala tri mjesta u Ligi prvaka.

Spezia je osigurala opstanak domaćom pobjedom nad Torinom 4-1. Saponara (19) i Nzola (41-11m) su bili strijelci za domaću momčad u prvom poluvremenu. Belotti je s 11 metara (53) smanji na 2-1, da bi novim pogotkom Nzole (74) i hrvatskog braniča Martina Erlića (84), koji je u igru ušao u 77. minuti, Spezia došla do uvjerljive pobjede.

U subotu će biti odigrane još dvije utakmice. Od 18 sati će stari prvak Juventus ugostiti novog prvaka milanskog Intera, a od 20.45 sati će u rimskom derbiju igrati Roma i Lazio.

Tagovi: Atalanta, Spezia, Martin Erlić, Mario Pašalić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE