GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pobjeda Petre Martić za slavlje Hrvatske protiv Srbije

Pobjeda Petre Martić za slavlje Hrvatske protiv Srbije
SLAVLJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 17:47
Autor: SEEbiz / H
ANTALYA - Petra Martić donijela je Hrvatskoj ključni drugi bod u borbi sa srpskim tenisačicama na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa u turskoj Antalyji.

Martić je u dramatičnom i dugotrajnom meču protiv Aleksandre Krunić, 116. igračice s WTA ljestvice, slavila 4-6, 7-5, 6-4 čime je Hrvatska došla i do druge pojedinačne pobjede, dovoljne za play-off ovog natjecanja koji će se održati tijekom studenoga ove godine, a za plasman u Svjetsku skupinu 2023. godine.

Podsjetimo kako je u prvom dvoboju Petra Marčinko, 16-godišnja hrvatska tenisačica i najbolja svjetska juniorka, pobijedila sa 6-1, 2-6, 6-0 godinu dana stariju Lolu Radivojević, inače 60. juniorku na svijetu.

Martić je bila pred porazom protiv Krunić koja je vodila 6-4, 5-3. Srpska tenisačica je kod 5-4 servirala za meč, no iz svih golemih problema izvukla se hrvatska tenisačica i dobila drugu dionicu 7-5.

Krunić je treći set otvorila s 2-0, no Martić se brzo vratila u egal, a onda je kod 5-4 napravila ključni break za veliko slavlje hrvatske reprezentacije.

Ranije su direktan odlazak u play-off izborile Mađarska i Slovenija, pobjednici skupina u Antalyji. Hrvatska i Srbija su bile drugoplasirane ekipe obje skupine te su dodatno razigravale za još jedno mjesto koje vodi prema play-offu. Uspješnije su na kraju bile izabranice Ive Majoli, a dvoboj parova se neće igrati s obzirom da su ukupne pobjednice odlučene kroz dva pojedinačna meča.

Billie Jean King Cup, razigravanje:

Hrvatska - Srbija 2-0

Petra Marčinko (Hrv) - Lola Radivojević (Srb) 6-1, 2-6, 6-0

Petra Martić (Hrv) - Aleksandra Krunić (Srb) 4-6, 7-5, 6-4

Tagovi: Petra Martić, Petra Marčinko
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE