GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pippen u memoarima oštro kritizirao Jordana

Pippen u memoarima oštro kritizirao Jordana
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2021 / 20:27
Autor: SEEbiz / index.hr
CHICAGO - Memoari Scottieja Pippena naći će se u prodaji za točno sedam dana, a danas je objavljen ulomak iz njih koji se odnosi na ESPN-ovu dokumentarnu seriju Posljednji ples koja se bavi legendarnim Chicago Bullsima iz sredine devedesetih, ali više nego njih u prvi plan stavlja Michaela Jordana.

U memoarima se ponovno osvrnuo na sve, opet uz kritiku.

"Posljednje dvije epizode emitirane su 17. svibnja. Kao i prethodnih osam veličale su Michaela Jordana, a meni i mojim ponosnim suigračima nisu odavale počast. Veliki dio krivnje zbog toga je na Michaelu. Producenti su mu omogućili završnu kontrolu inače dokumentarac ne bi bio niti objavljen. On je bio glavni, bio je redatelj", napisao je Pippen i nastavio:

"Michael je bio odlučan u namjeri da dokaže ovoj generaciji navijača da je bio veći od života tijekom karijere i da je i dalje veći od LeBrona Jamesa, igrača za kojeg ljudi govore da je jednak njemu, ako ne i bolji. Zato je pokazao svoju priču."

Pippen, uz Jordana najistaknutiji igrač Bullsa iz tog doba, navodi i da je bio naivan što je očekivao išta drugačije od Posljednjeg plesa kakav je izašao u javnost.

"Svaka epizoda bila je ista. Michael na pijedestalu, suigrači na drugom mjestu, manji, kao i za vrijeme njegove karijere. Svake smo sezone dobivali malo pohvala ili ih uopće nismo dobivali za pobjede, ali jako nas se kritiziralo kada bismo izgubili. Michael je mogao gađati 6/24, imati pet izgubljenih lopti, a u očima medija i publike koji su ga obožavali i dalje je bio Jordan koji ne griješi", tvrdi Pippen dalje pa dodaje:

"Razgovarao sam s brojnim suigračima koji su se ovim dokumentarcem osjetili omalovaženi poput mene. Kako se Michael samo usudio tretirati nas tako nakon svega što smo napravili za njega i njegov dragocjeni brend? Michael Jordan nikad ne bi bio Michael Jordan da nije bilo mene, Horacea Granta, Tonija Kukoča, Johna Paxsona, Stevea Kerra, Dennisa Rodmana, Billa Cartwrighta, Rona Harpera, B.J. Armstronga, Luca Longleyja, Willa Perduea i Billa Wenningtona. Ispričavam se svima koje sam izostavio."

Samo Jordan plaćen za dokumentarac
Pippen je potom dodao da bi Jordan bio velika zvijezda bez obzira na klub u kojem bi igrao, da je bio spektakularan, a onda dodao:

"Da sve bude gore, Michael je za ulogu u dokumentarcu dobio 10 milijuna dolara, a moji suigrači i ja nismo dobili ništa. Samo još jedan podsjetnik na poredak iz starih dana."

Tagovi: Scottie Pippen, Michael Jordan, Toni Kukoč, Ron Harper, Dennis Rodman, Chicago Bulls
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE