GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Phoenix se lako obračunao s Lakersima

Phoenix se lako obračunao s Lakersima
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2021 / 07:58
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Phoenix Sunsi učvrstili su se na vrhu NBA lige 25. pobjedom u 30 utakmica ove sezone. Ovaj put u gostima su slavili kod ozljedama i pandemijom okrnjenih LA Lakersa 108:90.

Devin Booker u svojoj drugoj utakmici nakon trotjedne stanke zbog ozljede zabio je 24 poena, a Deandre Ayton ubacio je 19 uz 11 skokova i samo dva promašaja iz igre. Lakerse je predvodio LeBron James s 34 koša, Russell Westbrook dodao je 20, ali svi ostali osim Trevora Arize (12) potpuno su podbacili.

LeBron je na parketu proveo 34 minute, a Sunsi su doslovno cijelu prednost izgradili u preostalih 14 minuta koje je proveo na klupi. Lakersima je ovo bio treći poraz u nizu i sada su opet pali na polovični učinak (16-16).

Uvjerljiv je bio i Miami, koji je razbio Indianu 125:96, a najemotivniji trenutak utakmice dogodio se u posljednjoj četvrtini kada je u igru ušao Udonis Haslem i uskoro pogodio tricu kojom je Miami izjednačio klupski rekord s 22 dalekometna ubačaja na utakmici.

Haslemu je 41 godina i najstariji je igrač NBA lige, u kojoj je debitirao 2003., kad i LeBron James. Njih dvojica i Carmelo Anthony jedini su preostali aktivni igrači iz te generacije. Haslem je cijelu karijeru proveo u Miamiju, u kojem posljednjih godina više služi kao pomoćni trener te vođa i čuvar reda u svlačionici, a ovo mu je bio tek 21. nastup u posljednje četiri sezone.

Ovo mu je bila šesta trica u 19 godina NBA karijere, a ispucao ih je okruglih 60.

U preostalim utakmicama Dallas je bez Luke Dončića, ali i Porzingisa i Hardawaya Jr. pobijedio Minnesotu 114:102. New York je bio bolji od Detroita 105:91, a New Orleans od Portlanda 111:97.

Tagovi: Phoenix Suns, Deandre Ayton, Udonis Haslem, Devin Booker, Chris Paul
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE