GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Phoenix i dalje odmah iza Golden Statea

Phoenix i dalje odmah iza Golden Statea
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2022 / 09:05
Autor: SEEbiz / H
NEW ORLEANS - Prošlogodišnji finalisti NBA lige, košarkaši Phoenix Sunsa svladali su kao gosti New Orleans Pelicanse sa 123-110 te tako ostali tik iza Golden State Warriorsa u borbi za vrh Zapadne konferencije i čitave lige.

Iako su u New Orleans stigli bez glavnog trenera Montyja Williamsa te startnog centra DeAndrea Aytona, Sunsi su kontrolirali susret od starta, a kada su se domaći Pelicansi sredinom posljednje četvrtine primaknuli na 101-99, Devin Booker i Mikal Bridges su se preciznim šutovima za tri pobrinuli da ne dođe do preokreta.

Booker je predvodio Sunse sa 33 ubačaja i 9 skokova, Bridges je dodao 23 poena, dok je Chris Paul podijelio 15 asistencija uz 11 koševa. Kod Pelicansa najučinkovitiji su bili Devonte'Graham sa 28 pogodaka te Jonas Valančiunas sa 25 koševa i 16 skokova.

Sunsi su s omjerom 29-8 drugi na Zapadu, iza Warriorsa koji su na 29-7, dok su Pelicansi pretposljednji na Zapadu sa 13-25.

Los Angeles Lakersi ostvarili su treću uzastopnu pobjedu svladavši na svom parketu Sacramento Kingse sa 122-114, a do pobjede su došli preokretom u završnici. Osam minuta prije kraja Kingsi su vodili sa 96-89, no tada je "proradio" vanjski šut LeBrona Jamesa i Malika Monka koji su u preostalom vremenu zajedno ubacili pet trica, a Lakersi su dvoboj zaključili serijom 33-18. Upravo je Monk tricom 2:50 minuta prije kraja doveo Lakerse u vodstvo 112-110 koje više nisu ispuštali.

James je susret okončao sa 31 ubačajem, Monk je dodao 24, dok su Kingse predvodili De'Aaron Fox sa 30 i Buddy Hield sa 26 koševa.

Lakersi su s omjerom 20-19 trenutačno sedmi sastav Zapada, dok su Kingsi sa 16-23 na 10. poziciji.

Memphis Grizzliesi ostvarili su šestu pobjedu zaredom svladavši kao gosti Cleveland Cavalierse sa 110-106 prvenstveno zahvaljujući Jau Morantu koji je pogađao u ključnim trenucima dvoboja. Morant je sa 26 koševa predvodio Grizzliese, dok Cavsima za izbjegavanje četvrtog poraza u posljednjih pet nastupa nije bilo dovoljno niti 27 poena i 10 skokova povratnika iz COVID protokola Dariusa Garlanda.

Grizzliesi su sada četvrti sastav Zapada 25-14, dok su Cavsi pali na šesto mjesto Istoka sa 21-17.

Tagovi: Phoenix Suns, Golden State Warriors, LeBron James, Devin Booker, Chris Paul
PROČITAJ I OVO
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
IZBORNIK
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
ZAGREB - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za skorašnji pripremni turnir u Oslu od 6. do 12. svibnja 2024. godine.
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ODLUKE
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona tijekom Eura 2024. zbog marketinških uvjeta koje je postavila UEFA.
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
STRAH OD TERORIZMA
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron pokrenuo je odbrojavanje 100 dana do Olimpijskih igara u Parizu u ponedjeljak pritom umirujući javnost glede sigurnosti oko ceremonije otvaranja na Seini,priznavši po prvi put postojanje planova B i C u slučaju terorističke prijetnje.
Stanišić srušio rekord star 55 godina
REKORDI
Stanišić srušio rekord star 55 godina
LEVERKUSEN - Pobjedom nad Werder Bremenom Bayer Leverkusen osigurao je prvu povijesnu titulu prvaka Njemačke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE