GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrović: Svaka čast Dinamu i Francku, vjerujem da ćemo spasiti Cibonu

Petrović: Svaka čast Dinamu i Francku, vjerujem da ćemo spasiti Cibonu
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2022 / 16:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U utorak Ciboni ističe rok od 60 dana blokade računa, stoga već od sutra može biti pokrenut stečajni postupak. Kako bi se to izbjeglo danas u 13 sati održana je konferencija za medije na kojoj je Aleksandar Aco Petrović iznio svoj već najavljeni plan za spas Cibone. Uz njega medijima se obratio odvjetnik Saša Pavličić Bekić.

U prijepodnevnim satima Cibona je objavila svoje priopćenje u kojemu podržava i odobrava tu inicijativu, kao i svaku drugu podršku i pomoć na kojima ujedno zahvaljuju. Također, Aco Petrović je na svom Twitter profilu objavio da se račun službeno otvara iza 13 sati, ali neke uplate su već dogovorene.

Među njima je njegova uplata i uplata jednog od sponzora Francka. Ono što je mnoge navijače razveselilo je da je pao dogovor između člana Dinamove uprave Krešimira Antolića i Ace, odnosno da će i Dinamo financijski sudjelovati u cijeloj situaciji.

Na početku konferencije Aco Petrović je kao dugogodišnji kritičar i odgovorna osoba iznio svoj plan. Naglasio je kako od početka u svom izlaganju i radu želi imati transparentnu komunikaciju.

- Prije godinu dana smo bili tu i imali smo petogodišnji plan kako pomoći Ciboni i ugovor s inozemni ulagačem u vrijednosti od 1,5 milijuna eura godišnje. Međutim, to se nije dogodilo. Grad je bio medijator. Nismo probili barijeru, došli su novi ljudi, izabrana je nova uprava, skupština... - započeo je Aco i nastavio

- Svi igrači su napustili klub osim kapetana Prkačina koji također čeka rasplet situacije da vidi kuda će... Nakon što je potvrdio svoju uplatu i uplate svojih prijatelja, rekao je da je odabrana udruga za inicijativu "Mi smo Cibona."

- Odlučili smo se za račun udruge "Mi smo Cibona" jer ja vjerujem tim ljudima. Pošto ja garantiram za svaki iznos koji dođe na račun, logično je izabrati na koji će račun dolaziti. Imamo evidenciju kakvo je stanje u svakom trenu. Prije svega moramo znati da se uplatom dobiva spas Cibone. Ne treba gledati kakvu korist ja imam od toga, sam spas Cibone je korist. Šest mjeseci do godinu dana traje proces prebacivanja kluba iz udruge građana u športsko dioničko društvo.

- Moja uplata je tu, moja tri prijatelja iz ove priče su uplatili preko firmi. Renato Radočić i njegova firma uplatili su početni kapital. Imamo 11 uplata po 5000 eura i stranke nakon svega 40 minuta. Ljudi koji su prije 4 tjedna napustili klub su uplatili 5000 eura na račun udruge gdje će se skupljati novac za ovaj proces.

Najavio je tri kruga uplate na račun:

- Prvi krug traje deset dana i uplate su 5000 eura ili više. Nakon toga provjerit ćemo na računu ima li od svega toga svrhe. Preveliko opterećenje bi bilo započeti odmah s uplatama po 200 kuna. Ali bismo njih omogućili u trećem krugu kada bismo bili uvjereni da inicijativa prolazi. Drugi krug bi bio između 1000 i 5000 eura. U slučaju da ne bude svrhe nakon prvog kruga i doživimo debakl, sve pet, idemo dalje pokušali smo, nismo uspjeli, to je to svima se vraćaju novci tko je koliko uplatio - objasnio je Aco.

Potom je objasnio od koga očekuje uplate.

- Bazen koji me interesira i gdje želim dobiti povratnu informaciju i uplatu se može podijeliti u nekoliko krugova. Prvi su moji prijatelji bivši treneri Cibone koji su gotovo svi stekli ime zahvaljujući Ciboni. Spahija, Mulaomerović, Petrović, Perasović, Repeša, Anzulović, Mršić... mi smo na temelju Cibone dobili kruh, ugodan život i status u zajednici. Osmorica od desetorice njih su bili i treneri reprezentacije. Od njih zasad su mi samo Mulaomerović i Mršić rekli da će uplatiti.

- Drugi bazen su igrači od kojih želim da u srcu osjete što im je Cibona značila u karijeri. Ne želim ih zvati redom jer ova ideja nije tako zamišljena. Mogu nazvati samo jedno ime, a ono će vas možda iznenaditi. To je Chucky Atkins, njemu je Cibona pomogla doći do NBA lige i višegodišnjeg višemilijunskog ugovora. Nadam se samo da nije potrošio sve novce. Tu je i HKS. Isto bih rekao za Zadar i Split. Koliko je igrača dala Cibona reprezentaciji? Mislim da se HKS mora uključiti. Drago mi je što se Franck uključio, a ima tu još sponzora koji su oduvijek u klub.

Aco je na kraju istaknuo da je optimističan u potpunosti, ali nije bio od početka takav. Kasnije se na njega nadovezao i odvjetnik Saša Pavličić Bekić te naglasio važnost spasa kluba govoreći iz vlastitog iskustva što mu je Cibona dala od malih nogu. U odgovorima na novinarska pitanja Aco je naglasio:

- Situacija je teška. Teško ćemo doći do onih kvota, ali očekujem dolazak kapitalaca i reakciju institucija. Što znači 3-4 milijuna eura? Puno vremena. Ovo što su napravili Franck i Dinamo je to što nam treba. Ovo što je Dinamo napravio je hvalevrijedno. Možda se pojavi investitor i kaže da je stvar riješena. Super, nitko sretniji od nas. Ali ne zaboravite da prekršaj ili kaznena prijava će biti podneseni zbog nemarnog poslovanja. Cibona je na kraju sezone izgubila barem milijun eura odštete za igrače koji su otišli, najbolji primjer je odnos prema bivšem mladom centru Brankoviću. To je nemarno djelovanje. Nevjerojatno, to je noćna mora - izjavio je Petrović.

- Što se tiče nas, s Gradom je dobra komunikacija. Ne dogodi li se čudo, s njima ćemo korektno surađivati. Razgovarao sam s gradonačelnikom o svemu. Oni su suglasni i ukoliko prva faza prođe dobro, nastvait ćemo dalje. Trebamo dati gradonačelniku i par dana vremena da razgovara s drugom stranom, odnosno investitorom.

- Razgovarao sam s predsjednikom. Ovom akcijom na drugačiji način pokušavamo ljude uvjeriti da sami moramo baviti se svojim klubom, a ne čekati Grad, državu... Razgovarat ćemo sa svima, ali načine na koje se netko ponašao doveli su do ove situacije - dodao je Pavličić Bekić. Dotaknuli su se i prodaje Cibonine imovine.

- Cibona je 2011. nekim čudom, da bi se vratio kredit od 24 milijuna eura, gradu dala svu imovinu, a grad je zauzvrat platio kredit - objasnio je kakva je situacija s imovinom Cibone koje zapravo nema.

- Tad je zapravo započela ova agonija Cibone - nadovezao se Petrović.

Fotografija: Robert Anić, Pixsell

Tagovi: Aleksandar Petrović, Aco Petrović, Cibona, Damir Mulaomerović, Veljko Mršić, Roko Prkačin
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE