GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrović: Moguć internacionalni stožer s jednim poznatim NCAA trenerom

Petrović: Moguć internacionalni stožer s jednim poznatim NCAA trenerom
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2023 / 17:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska košarkaška reprezentacija od ponedjeljka u Zagrebu trenira za posljednje dvije utakmice pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine, koje će odigrati u četvrtak protiv Švicarske u Fribourgu te u nedjelju protiv Austrije u Splitu. V.d. izbornika Aleksandar Petrović rekao je da su odrađena dva kvalitetna treninga i da je zadovoljan stanjem u reprezentaciji.

''Reprezentacija je u puno boljem stanju, kako individualno, tako i momčadski. U rekordno brzom roku smo uhvatili sve stvari koje nas zanimaju. Dva jučerašnja taktička treninga su odrađena besprijekorno. Kroz tri petorke su bili sjajni treninzi i iznimno sam zadovoljan.

Dvanaest igrača je isto kao i kod prvog prozora, ostali smo na 70 posto taktičkih stvari, a dodali smo tri-četiri nove. Dodali smo setove akcija za šutere. Doslovce je nemjerljiva situacija u odnosu na prvi prozor u 11. mjesecu. Mislim da možemo očekivati dobre stvari'', rekao je Petrović.

Hrvatska je na drugom mjestu u skupini s omjerom pobjeda i poraza 3-1, a isti omjer ima i vodeća Poljska, koja je bolja u međusobnim susretima. Slijede Švicarska s 2-2 i Austrija s 0-4.

''Svi smo resetirani, svakog protivnika poštujemo, nigdje nismo apriori favoriti i gradi se jezgra. Želimo produžiti trajanje standardne, obavezne igre na 40 minuta. Govorim o kvalitetnoj obrani i napadačkoj i obrambenoj tranziciji, to su stvari koje moramo imati svih 40 minuta. Kemija koju stvaramo i homogenost koju imamo je nemjerljiva i vjerujem da ćemo to uspjeti pretočiti na dvije utakmice koje imamo'', rekao je Petrović pa dodao kako planira na klupu reprezentacije dovesti inozemno pojačanje.

''U prvoj rundi razgovora nisam uspio doći do prijedloga. Nije moja odluka, moj je isključivo prijedlog. Tako će biti i u nadolazećem periodu, da predložim jedno ili više rješenja Upravnom odboru, koji onda donosi odluku. Moje je da pronađem rješenje. Kako prva runda nije prošla, i predsjednik i tajnik Saveza su me zamolili da premostim ova dva prozora i da iskoristim to što mislim da smo dobili i ovu jezgru igrača.

Ako na ovakvu reprezentaciju dodate samo tri igrača, recimo Jaleena Smitha na dvojku, Hezonju na trojku i Matkovića na petoricu, ovo je već ozbiljna reprezentacija. Mislim da smo se resetirali, odbili smo se od dna, a sada u ovom mini ciklusu stavljamo neke kriterije koje igrači prihvaćaju.

Međutim, sljedeće ljeto će biti iznimno zanimljivo. U slučaju kiksa Poljske protiv Švicaraca, moramo biti spremni da uzmemo i tu prvu poziciju. No spremamo se i za ta dva naša zadatka sljedeće ljeto, a to su nastavak pretkvalifikacija i predolimpijski turnir. Mislim da ćemo biti spremni za to'', rekao je Petrović.

''Kroz treći mjesec prionut ću razgovorima s potencijalnim kandidatima i ponuditi prijedlog Upravnom odboru. Moguće je da ne bude samo jedan prijedlog već i dva. Ovaj drugi bi mogao biti, jedna stvar koja me počela intrigirati kada sam počeo dobivati zelena svjetla - jedna vrsta internacionalnog stožera, ne kao izbornik, ali kao prvi pomoćnik mogao bi biti jedan od top NCAA trenera.

Na meni je da pronađem rješenje, a na Upravnom odboru da odabere kojim putem bi izbornik sljedećih godina išao, odnosno internacionalni stožer koji bi preuzeo struku nad A reprezentacijom'', zaključio je Aco.

Tagovi: Aleksandar Petrović, hrvatska košarkaška reprezentacija, Jaleen smith, Mario Hezonja
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE