GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petra Martić u Lausannei do drugog WTA trofeja u karijeri

Petra Martić u Lausannei do drugog WTA trofeja u karijeri
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2022 / 17:12
Autor: SEEbiz / H
LAUSANNE - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 85.) u nedjelju je na WTA 250 turniru u švicarskoj Laussanei osvojila svoj drugi WTA trofej u karijeri pobijedivši u finalu 21-godišnju Srpkinju Olgu Danilović (WTA - 124.) sa 6-4, 6-2 za 89 minuta.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj u kojem je Martić uzvratila deset godina mlađoj suparnici za poraz na prošlogodišnjem Australian Openu.

Nakon gotovo tri godine 31-godišnja Dućanka je ponovno došla do finala na WTA Touru, svog petog u karijeri, te odličan tjedan okrunila svojim drugim naslovom, tri godine poslije prvog trijumfa, 2019. na turniru u Istanbulu.

Martić je bolje ušla u meč i osvojila prva dva gema, ali je Danilović uzvratila nizom od tri gema. Hrvatska tenisačica je u sedmom gemu propustila šest prilika za novi "break", da bi u devetom gemu iskoristila "break-loptu" i došla do ključne prednosti koju je potvrdila iskoristivši treću priliku za osvajanje prvog seta.

U drugom setu je rezultatska ravnoteža trajala do 2-2, a onda je Martić nanizala četiri gema za svoj drugi naslov u karijeri.

Olga Danilović je ostala na jednom naslovu, osvojenom 2018. na zemljanoj podlozi u Moskvi, a za utjehu joj ostaje trofej osvojen na turniru parova u Laussanei u kombinaciji s Francuskinjom Kristinom Mladenović.

Petra Martić je postala prvom hrvatskom pobjednicom na ovom turniru čije je prvo izdanje bilo 2016., a za trijumf je zaradila 33.200 američkih dolara i 280 bodova. Na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici će napredovati za 30 mjesta i biti 55. tenisačica svijeta. Olga Danilović, koja je do finala stigla iz kvalifikacija, bit će na 106. poziciji.

Na putu do naslova 31-godišnja Dućanka je izgubila samo jedan set, u četvrtfinalu je bila bolja od druge nositeljice i aktualne olimpijske pobjednice Švicarke Belinde Benčič (WTA - 13.), da bi u polufinalu svladala Francuskinju Caroline Garciju (WTA - 48.) protiv koje u prethodna tri dvoboja nije uspjela osvojiti ni set.

WTA Laussane - finale

PETRA MARTIĆ (HRV) - Olga Danilović (SRB) 6-4, 6-2

Tagovi: Petra Martić, Olga Danilović
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE