GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perez: Nitko nije izašao iz Superlige, prvo moraju platiti

Perez: Nitko nije izašao iz Superlige, prvo moraju platiti
SUPERLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 08:42
Autor: SEEbiz / Index.hr
MADRID - Predsjednik Real Madrida Florentino Perez, jedan od glavnih logističara Superlige, u pola noći gostovao je na španjolskom radiju Cadena Ser.

Govorio je o rasulu privatnog natjecanja koje su pompozno predstavili elitni klubovi (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona), da bi nakon samo 48 sati njihov ekskluzivni projekt doživio krah. Nakon povlačenja engleskih klubova uslijedio je domino-efekt, piše Index.hr.

Juventus, Barcelona i Real ostali su sami, a Florentino Perez, koji je izabran za predsjednika Superlige, prvi put je o tome javno govorio, nakon što je sinoć zbog krizne situacije otkazao gostovanje na popularnom radiju. Perez je, između ostalog, kazao da još uvijek nitko nije istupio iz Superlige jer nitko za to nije platio penale. Potvrdio je da Juventus i Barcelona ostaju u projektu koji je trenutno u stand-by fazi.

O Superligi

"Tužan sam. Radimo na ovome već tri godine. LaLiga je nedodirljiva, ali format Lige prvaka je zastario i zanimljiv je samo od četvrtfinala. Prošle sezone izgubili smo 650 milijuna eura i očito je da format nije dobar. Mi smo napravili format u kojem od početke igraju najvažnije europske momčadi. Možete dobiti više novca tamo gdje veliki ne gube zbog solidarnosti s drugima. Radili smo dugo na projektu, ali možda nismo dobro komunicirali svoju ideju."

O klubovima koji su odustali od Superlige

"Nitko nije odustao u ovom trenutku jer nitko nije platio penale za to. Bilo je klubova koji nisu bilo naročito zainteresirani, ali potpisali su obvezujuće ugovore. Koliki su penali? To vam neću otkriti."

O kaotičnih 48 sati

"Nikad nisam vidio takvu agresiju predsjednika Uefe, to je bilo orkestrirano, od prijetnji do raznih uvreda, kao da smo nekoga ubili. Nogometu treba spas. Uslijedili su komplicirani događaji i Englezi su izgubili interes. Manipuliralo se i krenula je kampanja, htjeli su nas prikazati kao skupinu koja će ubiti nogomet. No istina je da postoje ljudi koji imaju privilegije i ne žele ih izgubiti."

O pregovorima s klubovima iz Engleske

"Mislim da ne postoji druga opcija za njih. Neka netko drugi izmisli nešto bolje. Vlasnici engleskih klubova su Amerikanci koji obožavaju ovaj sport."

O klubovima iz Njemačke i Francuske koji nisu htjeli ući u Superligu

"12 klubova je potpisalo obvezujući ugovor. Htjeli smo smjestiti i druge klubove u Superligu, ali Uefa je izvela show. Nismo objasnili svoju priču na pravi način, ali oni nam nisu dali ni priliku. Nije moguće da mi koji smo na vrhu gubimo novac, a da drugi zarađuju."


O piramidi Superlige

"Moja je odgovornost da Real Madrid bude pionir. Ako ima novca, ima ga za svakog. Projekt je sada u stand-by fazi. Zajedno smo, Juventus nije odustao, čuo sam se s Agnellijem triput tijekom dana. Tražit ćemo nove partnere. Ključno je pitanje kako zainteresirati mlađu publiku da prati nogomet."

O zatvorenom natjecanju

"To nije zatvorena liga. Fiksni klubovi, koji ne mogu ispasti, to su zaslužili na terenu. To su klubovi koji imaju najviše fanova na društvenim mrežama. Danas sam triput razgovarao s Agnellijem. Ne osjećam se usamljeno. Razmišljamo kako ćemo generirati novac s našim partnerom, bankom JP Morgan. Bio bi veliki grijeh da nismo pokušali uvesti ovaj format."

Novi format Lige prvaka 2024. godine

"Ne možemo čekati tri godine. Moramo to napraviti sada. Novac dolazi od natjecanja u kojem gledamo jake utakmice. Morate ugovarati mečeve koji imaju težinu kao kad se susretnu Federer i Nadal. Želimo igrati najbolje utakmice i time nikoga ne isključujemo."

O TV kućama

"Oni definiraju publiku i to nije nečiji hir. Došao sam ovdje kako bih pomogao, Real Madrid nije moj. Nitko nas ne može vrijeđati i moramo poduzeti radnje da se zaštitimo."

O predsjedniku Barcelone Joanu Laporti

"Razgovarali smo i ostaje uz projekt. Naravno da ostaje i reagirao je na jedini normalan način."

O ugovorima koje su klubovi potpisali sa Superligom

"Prvo na čemu smo radili jest da stvari budu dobro pojašnjene. Naravno da su ugovori obvezujući."

O reakciji Uefe

"Ne bojim se osvete. Bio sam zabrinut dok je predsjednik Uefe govorio o financijskom fair-playu. To je krucijalno i ne zvuči dobro. Pravila moraju biti fiksna, a ne fleksibilna. Ubili su nas agresijom. Čekali su nas. Kada se suoče s realnošću, vidjet ćemo što će se dogoditi. Klubovi će izgubiti više od dvije milijarde eura."

O prosvjedima navijača zbog Superlige

"Na prosvjedu ispred Stamford Bridgea je bilo 40 navijača Chelseaja. Mogu vam reći i tko ih je doveo tamo, ako vas to baš zanima. Doveo ih je isti onaj tko je igračima Cadiza u sinoćnjoj utakmici protiv nas obukao one majice s porukom da se nogomet igra zbog navijača."

Poruka navijačima

"Slažem se s Piqueom, koji je jučer komentirao da nogomet danas više nego ikad pripada navijačima. U pravu je. Drag mi je i cijenim karijeru koju je napravio. Život se mijenja. Svaka dva desetljeća nove generacije traže nove stvari. Nogomet je spektakularan, ali moramo ga čuvati. Moramo dati mladim ljudima mogućnost da gledaju nabolje utakmice na novim platformama. Situacija je trenutno teška i vrlo ozbiljna, moramo rezati plaće, a neki nas uvjeravaju da je sve u redu. Tražim samo transparentnost. U NBA-u su plaće igrača i menadžera javna stvar. Nogomet se također mora žrtvovati u jednom dijelu. Naši igrači su podnijeli žrtvu i sve ih jako volim, ali neke od njih ćemo morati prodati."

O predsjedniku Uefe Čeferinu

"Želim ga educirati kako se komunicira. Ne smijemo se vrijeđati, dijalog je naša obveza. Zadnjih 20 godina u nogometu ja se nisam posvađao, a njemu baš ne ide dobro."

O Luki Modriću

"Već smo dogovorili produljenje ugovora, to nije ista situacija kao s Ramosom. Volim ga kao sina, on razumije situaciju."

O Mbappeu i transferima

"Ako ga ne dovedemo ove godine, nitko se neće ubiti. Imamo vrhunsku momčad, vezni red koji je primjer svima. Veterani? Morat ćemo se obnoviti, ali to neće biti ništa ekstremno. Benzemu ćemo možda morati prodati, kao i Ramosa. Tko bi želio izgubiti Ramosa? Sve ovisi o situaciji u klubu."

Tagovi: Superliga, Florentino Perez, Paris SG, Bayern, Borussia Dortmund, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, AC Milan, Inter
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE