GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Payton o Jordanovoj reakciji: I ja bih slično postupio

Payton o Jordanovoj reakciji: I ja bih slično postupio
POSLJEDNJI PLES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 11:39
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Jedan od od najsmješnijih dijelova Posljednjeg plesa, dokumentarca o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima čije je emitiranje završilo proteklog vikenda, bila je Jordanova reakcija na izjavu Garyja Paytona kako ga je zaustavio u finalu 1996. godine. Jordanov smijeh ujedno je savršen pokazatelj njegova karaktera i mentalnog sklopa.

Bullsi su u finalu 1996. igrali protiv ondašnjih Seattle SuperSonicsa i poveli 3:0 u seriji. Vođa Sonicsa bio je Gary Payton, jedan od najboljih obrambenih igrača u povijesti kojeg su zbog toga zvali Rukavica.

Trener George Karl na početku serije nije želio da Payton čuva Jordana kako bi ostao svježiji u napadu, ali nakon tri poraza Sonicsi su promijenili taktiku.

"Mnogi bi ustuknuli pred Mikeom, ali ne i ja. Odlučio sam ga izmoriti, udarao sam ga, gurao, i to je ostavilo traga na njemu. Tada se serija promijenila i žao mi je što to nismo učinili ranije. Ne znam bi li ishod bio drukčiji", rekao je u dokumentarcu Payton, jedan od najvećih trash-talkera svih vremena.

Zaista, Payton je limitirao Jordana koliko je to bilo moguće i Sonicsi su dobili sljedeće dvije utakmice prije nego što su ipak pali u šestoj i izgubili finale 4:2.

Kad je redatelj Jason Hehir Jordanu pokazao snimku Paytonovih riječi, Jordanov smijeh i izrazi nevjerice na licu dali su internetu dovoljno materijala za bezbrojne memeove.

"Rukavica... Nisam imao nikakvih problema s Rukavicom. Imao sam drugih stvari na pameti", prokomentirao je Jordan pojašnjavajući da ga nitko na svijetu ne može zaustaviti osim samog Jordana.

Njegova reakcija djelovala je krajnje bezobrazno, podcjenjivački i ponižavajuće prema jednom od najboljih obrambenih igrača svih vremena pa su Paytona u podcastu "The Opinionated 7-footers" pitali kako je reagirao vidjevši Jordanov smijeh.

"O, pa znate da sam planuo. Mislio sam ga nazvati, ali... Znate što, takvu reakciju i očekujem od Mikea jer bih ja rekao istu stvar. Neću nikome ništa priznati, neću nikome priznati da me zaustavio. Uvijek sam govorio da mi u karijeri nitko nije stvarao probleme osim Johna Stocktona. Tako to ide. Ne ljutim se na Mikea jer nije imao puno utakmica u kojima ga je netko limitirao", rekao je Payton.

Tagovi: Gary Payton, Michael Jordan, Chicago Bulls, Seattle Supersonics, George Karl, The Last Dance
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE