GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pau Gasol završio karijeru

Pau Gasol završio karijeru
OPROŠTAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2021 / 18:44
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Legendarni španjolski košarkaš, 41-godišnji Pau Gasol u utorak je objavio završetak igračke karijere.

"Ovo je teška odluka, ali donio sam ju nakon dosta razmišljanja. Morate znati kada je vrijeme za okrenuti novu stranicu. Želio sam okočati karijeru uživajući u igri, a ne na štakama nakon nekoliko operacija", kazao je Gasol na svečanom oproštaju u opernoj kući Liceu u Barceloni koji je organizirao njegov matični klub.

Stariji brat Gasol bio je predvodnik "zlatne generacije" španjolske košarke u kojoj su bili i njegov mlađi brat Marc, Juan Carlos Navarro, Rudy Fernendez, Sergio Rodriguez i Jose Calderon, a koja je 2006. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, tri naslova europskog prvaka (2009, 2011, 2015), dva europska srebra (2003, 2007), dva olimpijska srebra (Peking 2008, London 2012) te olimpijsku broncu (Rio de Janeiro 2016).

Nakon dvije sezone provedene u Barceloni, od 1999. do 2001. gofdine, Pau je čak 18 godina proveo u NBA ligi nastupajući za Memphis Grizzliese, Los Angeles Lakerse, Chicago Bullse, San Antonio Spurse te Milwaukee Buckse, a najveće uspjehe ostvario je u dresu Lakersa s kojima je 2009. i 2010. godine osvajao naslov prvaka. Prošle sezone Pau se vratio u svoj matični klub s kojim je osvojio naslov prvaka Španjolske te stigao do finala Eurolige.

Tagovi: Pau Gasol, Barcelona, LA Lakers, Marc Gasol, Juan Carlos Navarro, Rudy Fernendez
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE